Eindelijk een zorgeloos uitduel voor winnend Barcelona

28 september 2019, 17:59   Bijgewerkt: 28 september 2019, 18:07

FC Barcelona heeft eindelijk weer een uitwedstrijd gewonnen. De Catalanen speelden bij Getafe opnieuw niet fantastisch, maar mede dankzij een uitblinkende Marc-André Ter Stegen stond er voor het eerst sinds maanden buiten Camp Nou een stand op het scorebord die Barça tevreden zal stemmen: 0-2.

De Catalanen stonden voor aanvang van het duel op een zevende plaats en moesten dit treffen winnen om niet nog verderop te raken in de titelstrijd. Dat moest de ploeg van Ernesto Valverde bewerkstelligen zonder Lionel Messi, Ousmane Dembélé en Ansu Fati. Het gehavende trio ontbrak in de wedstrijdselectie. Frenkie de Jong stond wel, zoals gewoonlijk, in de basis.

Voor rust dankte het matig spelende Barcelona meermaals doelman Marc-André Ter Stegen. De Duitser hield met enkele knappe reddingen het doel schoon en bewees ook aanvallend wat te kunnen. Met een lange bal lanceerde de keeper Luis Suárez. De Uruguyaan stond plots vrij voor het doel van Getafe en wipte de bal leep over de doellijn. En dat na een zeer matige helft van de Catalanen, die wederom geen indruk maakten.

Toch besliste het kort na de hervatting razendsnel het duel. Verdediger Junior Firpo tikte een rebound winnen en dat was de opmaat voor een zorgeloze tweede helft voor Barça. En dat was even geleden buiten Camp Nou. In de Champions League werd er tegen Borussia Dortmund met moeite gelijkgespeeld, terwijl er in de competitie dit seizoen ook nog niet buiten Catalonië gewonnen werd.

Tegen Getafe lukte dat eindelijk wel, zelfs met tien man. Clément Lenglet kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart, maar echt zweten werd het voor Barça – waar Frenkie de Jong een prima wedstrijd speelde – niet meer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen