Bayern koploper, stunt Schalke en goed basisdebuut Sinkgraven

28 september 2019, 17:28

Bayern München staat na deze speelronde bovenaan in de Bundesliga. De club uit München won de uitwedstrijd bij Paderborn met 2-3 en zag dat RB Leipzig zich op eigen terrein behoorlijk verslikte in Schalke 04 (1-3). Verder kende Daley Sinkgraven een keurig basisdebuut met het Bayer Leverkusen van Peter Bosz en won VfL Wolfsburg het behoorlijk Nederlands getinte duel met Mainz 05.

Paderborn – Bayern München: 2-3.

Bayern München begon de dag als nummer twee op de ranglijst. Tegen Paderborn kreeg Der Rekordmeister kansen te over, maar in de openingsfase liet onder meer Robert Lewandowski een joekel van een kans liggen. De Poolse spits wist de bal op enkele meters van het doel niet binnen te werken. Serge Gnabry scoorde na een kwartier alsnog de 0-1 en dankzij de goal van Philippe Coutinho was het duel in de tweede helft beslist. Kai Pröger maakte nog een aansluitingstreffer, Lewandowski bracht de marge weer snel op twee, waardoor de 2-3 van Jamilu Collins niet fataal werd. Dankzij de ontwikkelingen in Leipzig, werd Bayern ook nog eens koploper.

RB Leipzig – Schalke 04: 1-3.

RB Leipzig verslikte zich namelijk in eigen huis in Schalke 04, dat knap op een derde plaats staat. De thuisploeg domineerde in balbezit, maar gooide voor rust de eigen ruiten een. Eerst maakte de lange Salif Sané namens de gasten uit Gelsenkirchen de 0-1 en vlak voor rust verdubbelde Amine Harit de score vanaf de strafschopstip. Van een comeback kwam het in de tweede helft niet, omdat Rabbi Matondo het duel na een uur spelen definitief besliste. Zodoende verspeelt Leipzig op pijnlijke wijze de koppositie, want daar kon de eretreffer van Emil Forsberg niets aan veranderen.

Mainz 05 – VfL Wolfsburg: 0-1.

Met Wout Weghorst en Jeffrey Bruma in de basis boekte Wolfsburg een krappe, maar verdiende overwinning bij Mainz 05. De gastheren begonnen het duel met Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St. Juste vanaf de aftrap. Al na tien minuten viel het enige doelpunt van de wedstrijd. Marcel Tisserand benutte een van de eerste mogelijkheden van het duel en bezorgde Wolfsburg zodoende drie belangrijke punten in de Bundesliga.

FC Augsburg – Bayer Leverkusen: 0-3.

Voor het eerst koos Peter Bosz voor Daley Sinkgraven vanaf de aftrap. De verdediger annex middenvelder speelde als linksback een verdienstelijke partij en zag als kers op de taart dat Leverkusen het uitduel bij FC Augsburg ook nog winnen. Na een half uur werkte spits Florian Niederlechner de bal tot afgrijzen van het thuispubliek in eigen doel. Kevin Volland en Kai Havertz beslisten in het laatste deel van de wedstrijd het duel.