Ihattaren: "Mijn vader zegt: 'ik ga genieten van je, Mootje'"

28 september 2019, 14:12

Mohamed Ihattaren is bij PSV bezig om zijn grote doorbraak te bewerkstelligen. Ondertussen heeft het supertalent van de Eindhovenaren nog veel meer aan zijn hoofd, aangezien zijn vader ernstig ziek is. De zeventienjarige middenvelder wil er graag voor hem zijn.

In het Algemeen Dagblad gaat de middenvelder in op de situatie. "Voetbal is momenteel meer dan ooit een uitlaatklep. Mijn vader is ernstig ziek. Hij heeft al langer kanker, ligt nu ook soms in het ziekenhuis. Als er geen training is of een wedstrijd, wil ik zoveel mogelijk bij hem zijn. Laatst tijdens de interlandperiode was het fijn. Toen kon ik vier dagen thuis bij hem blijven. Mijn vader ligt dan in bed en ik zit naast hem. Ik bel hem ook altijd even op voor ik ga spelen. Dan zegt hij: 'Ik kijk live op tv, hoor. Ik ga genieten van je, Mootje. God is met jou.' Hij vindt de supporters leuk. Helemaal nu ze ook liedjes voor me zingen. 'Ik hoor ze zingen voor je', zegt hij dan, helemaal trots", vertelt Ihattaren.

Zijn zieke vader is ook de reden dat Ihattaren op dit moment niet gaat kiezen welk land hij wil dienen, Nederland of Marokko. "Ik ga nu geen grote beslissingen nemen voor mijn verdere carrière zolang mijn vader ziek is. Bij PSV weten ze van de situatie, de trainer weet het ook. De steun die ik krijg, doet me goed. Ik heb ook het gevoel dat ik beter presteer doordat ik het voetbal heb als uitlaatklep. Het helpt ook zeker mee om te relativeren. Als je je vader zo ziek ziet zijn, ga je niet zweven.''

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen