Promes ziet strijd bij Ajax: "Luxeprobleem voor de coach"

28 september 2019, 08:51   Bijgewerkt: 28 september 2019, 09:04

Erik ten Hag heeft momenteel veel opties in zijn selectie, zeker ook in de aanvalslinie. Met de komst van Quincy Promes zijn de opties voor de oefenmeester van Ajax toegenomen. De nieuwe aanvaller vindt dat een goede zaak.

Promes tekende woensdag voor een hattrick tegen Fortuna Sittard en is momenteel de man in vorm. "De trainer heeft wel een luxeprobleem", zegt hij tegen De Telegraaf. De aanvaller floreerde tegen Fortuna in de tweede helft, toen Klaas-Jan Huntelaar in de spits stond. "De trainer wilde met Klaas een echte spits in de ploeg hebben. Met Donny en mij op het middenveld ging het gewoon goed. We zijn flexibel. Of dit vaker gaat gebeuren is aan de trainer, maar we hebben wel laten zien dat het kan. Ik heb zelf geen voorkeur voor de ene of de andere positie. Of het nou op tien is of op links, ik probeer zo vrij mogelijk te spelen en belangrijk te zijn voor het team."

Promes begon het nieuwe seizoen wat teleurstellend, waardoor er vraagtekens werden gezet bij zijn komst. Dat is inmiddels wel anders. "Ik heb genoeg meegemaakt om er nu een realistische kijk op te hebben. Uiteindelijk draait het alleen om presteren. Die concurrentiestrijd is alleen maar goed voor Ajax. Natuurlijk krijg je te maken met teleurgestelde spelers. Maar aan de andere kant is het heerlijk, omdat je weet dat je elke training alles uit jezelf moet halen", aldus de international, die zaterdagavond met Ajax tegen FC Groningen speelt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen