Gisteren gemist: onrust bij Roda, NAC koploper, winst voor Emmen

28 september 2019, 00:30   Bijgewerkt: 27 september 2019, 23:55

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 27 september.

NAC op valreep koploper, De Graafschap morst punten

NAC Breda heeft op de valreep de koppositie van de Eerste Divisie in handen. Bovendien kan de nieuwe koploper volgende week de eerste periodetitel winnen. Door een doelpunt diep in blessuretijd van invaller Andrija Filipovic (foto) won NAC met 0-1 bij TOP Oss. De Bredanaars nemen daarmee de koppositie over van De Graafschap, dat gelijk speelde bij Roda JC (1-1). SC Cambuur won overtuigend bij FC Volendam (0-4), maar mist op een haar na de koppositie.

Overtuigend optreden levert Emmen drie punten op tegen ADO

FC Emmen heeft vrijdagavond, na de goede wedstrijd tegen Feyenoord afgelopen zondag, de goed voetballende lijn doorgezet door met 3-0 te winnen van ADO Den Haag. De ploeg uit Drenthe heeft hiermee de grootste overwinning ooit geboekt in de Eredivisie en vindt hiermee ook de aansluiting naar de middenmoot. John Goossens (eigen doelpunt), Michael de Leeuw en Luciano Slagveer waren de doelpuntenmakers in Emmen.

Beelden: geldschieter Roda door fans stadion uitgejaagd

Het is erg onrustig bij Roda JC. Tijdens de competitiewedstrijd tegen De Graafschap hebben woedende supporters verhaal gehaald bij de geldschieter Mauricio Garcia de la Vega. Vervolgens escaleerde de situatie, waarna de Mexicaan letterlijk het stadion uitgejaagd is door fans van de Limburgers.

Dost wijst Eintracht Frankfurt met goal de weg in Berlijn

Met dank aan Bas Dost heeft Eintracht Frankfurt het uitduel bij promovendus Union Berlin gewonnen. De gasten hadden het een helft moeilijk in de Duitse hoofdstad, maar dankzij een vroege goal in de tweede helft van Dost ging het Eintracht na rust relatief eenvoudig af: 1-2.

FIFA: verkiezing wereldvoetballer van het jaar verliep eerlijk

De FIFA heeft in een uitgebreide verklaring laten weten dat de verkiezing van wereldvoetballer van het jaar eerlijk is verlopen. Lionel Messi won de ereprijs, maar na afloop was er veel ophef vanuit onder meer het Egyptische kamp over de telling.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen