NAC op valreep koploper, De Graafschap morst punten

27 september 2019, 22:04   Bijgewerkt: 27 september 2019, 22:17

NAC Breda heeft op de valreep de koppositie van de Eerste Divisie in handen. Bovendien kan de nieuwe koploper volgende week de eerste periodetitel winnen. Door een doelpunt diep in blessuretijd van invaller Andrija Filipovic (foto) won NAC met 0-1 bij TOP Oss. De Bredanaars nemen daarmee de koppositie over van De Graafschap, dat gelijk speelde bij Roda JC (1-1). SC Cambuur won overtuigend bij FC Volendam (0-4), maar mist op een haar na de kopposite.

TOP Oss - NAC Breda 0-1

NAC Breda worstelde in de Brabantse tweestrijd tegen TOP Oss. Daarom greep Ruud Brood al voor rust in door linksback Jethro Mashart naar de kant te halen. Hij bracht aanvaller Filipovic, waardoor NAC met drie man achterop ging spelen. Het bleef een onverminderd taaie wedstrijd voor de Parel van het Zuiden. NAC kreeg zelf goede kansen, maar ook TOP Oss had aanspraak op de openingstreffer. De meest gevaarlijke poging was de vrije trap van Sydney van Hooijdonk op de lat. NAC leek genoegen te moeten nemen met een teleurstellend gelijkspel, maar in de slotseconden maakte Filipovic de bevrijdende winnende treffer.

{image[337100][right-half][]}Roda JC - De Graafschap 1-1

De Graafschap verzuimde in Kerkrade op matchpoint te komen voor de periodetitel. De ploeg van Mike Snoei was de bovenliggende partij en dat resulteerde in de eerste helft in de 0-1 van Javier Vet. In twee pogingen gaf hij doelman Tom Muyters met een hobbelbal het nakijken. De Graafschap bleef beter, maar liet na Roda kopje onder te drukken. Dat kwam de bezoekers duur te staan. Na een paar goede kansen maakte Roda de verdiende gelijkmaker. Nicky Souren Ugbo scoorde na balverlies van Branco van den Boomen. De Graafschap mocht gezien de kansen van Roda nog blij zijn met een puntje. De Superboeren dankten vooral Hidde Jurjus. Bij Roda ging het vrijdagavond vooral over Maurico Garcia de la Vega. In woord en gebaar lieten de fans blijken niet van de beoogd eigenaar gediend te zijn. Het ging zelfs zover dat de Mexicaan het stadion uitgejaagd werd.

{image[337099][right-half][]}FC Volendam - SC Cambuur 0-4

Na een aftastend begin nam SC Cambuur het heft overtuigend in handen. Rand zestien opende Jamie Jacobs met een bekeken schot de score. Cambuur kwam helemaal in een zetel toen FC Volendam met tien man kwam te staan. Marco Tol veroorzaakte een strafschop door Issa Kallon in zijn rug te drukken en moest die overtreding ook bekopen met een rode kaart. Robert Mühren benutte de strafschop, waarna Cambuur weinig meer te duchten had van Volendam. De bezoekers kregen kans op kans voor de 0-3. De grootste was opnieuw een strafschop na wederom een overtreding op Kallon. Deze keer faalde de Mühren vanaf elf meter Even later maakte hij zijn misser goed met het maken van een mooie solo. Met de 0-3 ruststand en de man-meer-situatie in het voordeel voor Cambuur, werd de tweede helft een formaliteit. Na rust maakte Mühren zijn hattrick nog wel compleet.

Excelsior - Jong PSV 5-2

Excelsior kende een kinderlijk eenvoudige avond tegen Jong PSV. Nog voor het verstrijken van het eerste half uur stond er al een 4-0 tussenstand op het scorebord. Opvallend: alle treffers vielen uit een dood spelmoment. Jeffry Fortes en Stijn Meijer (twee keer) scoorden vanuit een hoekschop. Dogucan Haspolat zorgde voor de mooiste. Hij schoot een vrije trap op fraaie wijze binnen. Even leek Jong PSV nog terug te komen. Robin Lauwers en Cyril Ngonge deden wat terug voor de beloften uit Eindhoven, maar bleef het daarbij. Het slotakkoord was voor Fortes, die door de benen schoot van de blunderende doelman Mike van de Meulenhof.

Overige uitslagen

MVV - Jong Ajax 1-4

FC Eindhoven - Telstar 4-1

NEC - Go Ahead Eagles 3-3

Almere City - FC Dordrecht 3-2

Programma, maandag 20.00 uur

Jong FC Utrecht - Helmond Sport

Jong AZ - FC Den Bosch

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen