Buijs beseft dat FC Groningen effectiever moet zijn dan bij PSV

27 september 2019, 17:03

FC Groningen-trainer Danny Buijs beseft dat zijn elftal komend weekend op bezoek bij Ajax een hele goede dag moet hebben om niet kansloos te zijn in de Johan Cruijff ArenA. Midweeks werd er nog verloren bij PSV (3-1) en de oefenmeester hoopt die lessen mee te nemen naar Amsterdam. "Als je ze pijn wilt doen, dan moet je goed genoeg zijn aan de bal."

Dat vertelt hij tegenover RTV Noord. En juist dat goed zijn aan de bal lukte te weinig in Eindhoven. "Dat kan je jezelf niet permitteren in een uitwedstrijd tegen een topclub. Ik vond het wel mooi om te zien dat ze het lef hadden om te voetballen, maar daar moet je niet in doorslaan. Dat zijn de dingen die beter moeten als je een resultaat wilt halen", beseft Buijs, die ook meer effectiviteit wil krijgen bij zijn ploeg.

"Als je uit speelt bij PSV of Ajax, dan ga je niet acht honderdprocentkansen krijgen. Dus die twee of drie die je krijgt, dan moet je toeslaan", beseft hij. "Je moet ook een beetje geluk hebben. Vorig jaar kregen we in de uitwedstrijd tegen Ajax een goede kans met Doan, maar hij maaide over de bal en een aantal minuten later sta je met 1-0 achter."

Buijs kiest vermoedelijk voor dezelfde elf als in Eindhoven, waarbij Kaj Sierhuis, Michael Breij en Samir Memisevic nog altijd ontbreken in de wedstrijdselectie. Laastgenoemde is wel weer op de weg terug bij de Noorderlingen, maar is nog niet fit genoeg. "Maar een fitte Memisevic speelt bij mij altijd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen