Slutsky roemt aanvallers van RKC Waalwijk en begint met Dicko

27 september 2019, 16:12

Leonid Slutsky gaat zijn elftal tegen RKC Waalwijk een beetje omgooien. Voorin krijgt Nouha Dicko een basisplaats naast Tim Matavz, waardoor Bryan Linsssen een linie terugzakt en Jay-Roy Grot op de bank terecht komt. Op die manier wil de coach (nog) meer aanvallend voetbal laten zien tegen de in zijn ogen ook sterke hekkensluiter.

"RKC heeft veel goede aanvallers", vertelt hij op de clubsite over de opponent. "En een sterke spits, met veel snelheid. Zijn lichaam en bewegingen, dat is een goede combinatie. Ook hebben ze typische vleugelaanvallers en aanvallende middenvelders, en spelen hun backs heel aanvallend." Als grootste nadeel noemt hij de verhouding tussen aanvallers en verdedigers bij RKC Waalwijk.

Eli Dasa

Verder ging de coach tegenover De Gelderlander in op vleugelverdediger Eli Dasa, die voor het eerst speelgerechtigd zal zijn namens Vitesse en direct bij de wedstrijdselectie zit. "Hij moet nu in de groep verder fit worden. Daarbij moet hij de tijd krijgen om onze principes te leren kennen en onze voetbalfilosofie te begrijpen", aldus de Russische coach, die de aanwinst dus niet laat starten. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen