Van Bommel vergelijkt wisselvallig PSV met Oranje op WK 2010

27 september 2019, 14:54

Mark van Bommel ziet een parallel tussen het wisselvallige PSV en het WK 2010 van Oranje. Tijdens de persconferentie in aanloop naar de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle haalde Van Bommel de kwartfinale tegen Brazilië. Toen werd Nederland voor rust volledig weggespeeld.

"In het veld zeiden we tegen elkaar dat we de 1-0 achterstand moesten verdedigen tot de rust. Daarin hebben we destijds dingen omgezet waardoor de wedstrijd er in de tweede helft volledig anders uitzag", citeert het clubkanaal van PSV hun trainer. "In het voetbal zie je haast nooit twee identieke helften of twee helften waarin één ploeg constant domineert."

Lees ook: PSV boekt met 4

PSV toonde woensdag tegen FC Groningen twee gezichten. Een goede eerste helft werd afgewisseld met een matige tweede helft. Volgens Van Bommel zijn wisselingen in het elftal daar niet de oorzaak van. "In Nederland zijn we niet gewend om veel te rouleren. Ik vind dat we een heel brede, goede selectie hebben. Daardoor kunnen we dat dit jaar."

Stegeman: "Ihattaren

Rosario

Van Bommel ging ook in op Pablo Rosario, de aanvoerder die niet in grootse vorm steekt. "Pablo is hier gekomen vanuit eerst de Keuken Kampioen Divisie en is na een jaar Jong PSV vast in het eerste elftal gekomen. Hij speelde goed, werd international en kreeg het daarna moeilijk. Dat is simpelweg heel erg normaal voor een jonge speler. Stabieler worden gaat gepaard met ouder worden en meer wedstrijden spelen. Dat geldt ook voor ons als elftal in algemene zin en dat zag je misschien ook wel terug tegen Groningen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen