'Clubs willen speelronde 33 dag vervroegen vanwege Formule 1'

27 september 2019, 13:45   Bijgewerkt: 27 september 2019, 14:37

De Grand Prix van Zandvoort op 3 mei heeft mogelijk ook gevolgen voor de Eredivisie. De clubs willen vanwege de Formule 1 de voorlaatste speelronde een dag vervroegen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. In het oorspronkelijke schema staat speelronde 33 gelijktijdig met de race gepland. Ajax en AZ spelen die dag een thuiswedstrijd en wordt er in die regio rondom de Grand Prix enorme drukte verwacht.

Het verzoek is neergelegd bij de KNVB en Eredivisie CV. Volgens het AD is het voorstel om uit te wijken naar de zaterdagavond. Ajax en AZ spelen het betreffende weekend beide thuis tegen respectievelijk VVV-Venlo en FC Utrecht. De eventuele verplaatsing is mogelijk problematisch wanneer een Nederlandse club de halve finale van de Europa League haalt. Op donderdag 30 april worden daarvan de heenwedstrijden gespeeld.

Alle wedstrijden in de (voor)laatste speelronde worden traditioneel gelijktijdig afgewerkt. Afgelopen seizoen werd er ook flink geschoven met de schema's van speelronde 33 en 34. Door het succes van Ajax in de Champions League ging een complete ronde van de zondag naar de woensdag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen