Van Egmond vond Berghuis-tackle rood, Kamphuis nu ook

27 september 2019, 12:56   Bijgewerkt: 27 september 2019, 13:22

Dick van Egmond vindt dat arbiter Jochem Kamphuis en VAR Danny Makkelie donderdagavond pijnlijk de fout in zijn gegaan in De Kuip. Feyenoord-aanvaller Steven Berghuis kreeg slechts geel na een harde charge op AZ-middenvelder Teun Koopmeiners. "Dit was een duidelijke rode kaart", was het oordeel van de scheidsrechtersbaas. Inmiddels is Kamphuis zelf ook bijgedraaid.

Dat vertelt Van Egmond tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik vind het niet heel gek dat Jochem Kamphuis de overtreding op het veld niet heeft gezien, met deze snelheid zien scheidsrechters nou eenmaal niet alles direct en juist", beschermt hij Kamphuis nog enigszins.

Makkelie, die voor het scherm in Zeist zat, had echter wel moeten ingrijpen, vond Van Egmond. "Danny zoekt de nuance door zijn voorkeur te geven aan een rode kaart, maar de overtreding niet duidelijk genoeg te vinden voor een ingreep. Daar denk ik anders over."

Lees ookKamphuis verdedigt beslissing om Berghuis geel te geven

Kamphuis

De hoofdrolspeler zelf vond het direct na het duel nog steeds geen rode kaart, maar is daar inmiddels op teruggekomen, zo vertelde hij donderdag later na de wedstrijd tegen de NOS. "Als ik de beelden nu terugzie, en ik hoor wat eigenlijk de hele voetbalwereld ervan vindt, heb ik een voorkeur voor rood", aldus de scheidsrechter. VAR Makkelie reageerde alleen via Instagram en legde daarop zijn beslissing uit.

Lees ook: Berghuis beseft: "Tackle was op het randje

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen