PSV boekt met 4,6 miljoen hoogste winst in tien jaar

27 september 2019, 11:53   Bijgewerkt: 27 september 2019, 13:56

PSV heeft over afgelopen seizoen de hoogste winst in tien jaar geboekt. De Eindhovenaren noteren in hun jaarverslag een resultaat van 4,6 miljoen euro. Bovendien is dit het achtste seizoen op rij dat PSV zwarte cijfers schrijft. Dat meldt de club via de officiële kanalen.

De vice-kampioen dankt het financiële succes voor een groot deel aan inkomsten vanuit de Champions League. Door het behalen van de groepsfase steeg de omzet enorm ten opzichte van een seizoen eerder: van 35 miljoen naar bijna 97 miljoen euro. Daarnaast groeiden de commerciële activiteiten met meer dan tien procent.

Negatieve transferbalans

PSV's transferbalans laat wel een negatief resultaat zien. De Eindhovenaren investeerderden fors in hun selectie. In het boekjaar zijn de inkomende transfers van Angelino, Denzel Dumfries, Érick Gutierrez en Bruma meegenomen. Onder de uitgaande transfers vallen die van Santiago Arias, Joshua Brenet, Luuk de Jong en Angelino, die afgelopen zomer terugkeerde naar Manchester City. Dat komt neer op een negatief resultaat van vijf miljoen.

Over het huidige seizoen verwacht PSV ook op een positief netto resultaat uit te komen. Onder dit lopende boekjaar valt onder meer de lucratieve transfer van Hirving Lozano naar Napoli.

Lees ook: AZ: winst verviervoudigd

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen