Arias denkt aan overleden Pieter: "Hij voelde zich al niet lekker"

27 september 2019, 09:12   Bijgewerkt: 27 september 2019, 09:21

Waar Jafar Arias ook speelt: in gedachten is de aanvaller van FC Emmen altijd bij Jairzinho Pieter, de overleden doelman van de nationale ploeg van Curaçao. Pieter stierf op 9 september aan vermoedelijk hartfalen. "Pieter voelde zich al een aantal dagen niet zo lekker", vertelt Arias, die de tragische dood van dichtbij meemaakte.

"Wij zaten met z'n allen te ontbijten en lieten hem uitslapen om lekker uit te zieken. Op een gegeven moment hoorden we ambulances aankomen bij het hotel", doet Arias zijn verhaal aan de NOS. "In eerste instantie wisten we niet dat het voor hem was. Maar op de groepsapp schreef een aantal jongens al dat het goed mis was."

De reanimatie mocht niet meer baten. Het was te laat. "We hebben ons allemaal afgevraagd of we niet meer hadden moeten doen, hem niet eerder naar de dokter hadden moeten sturen. Dat is altijd achteraf, maar zulke vragen zijn mens-eigen", aldus Arias. 

De speler van Emmen omschrijft de Pieter als een geliefde teamgenoot. "In de ochtend gingen we voor wedstrijden bidden met de hele groep. Zijn gebeden waren altijd heel krachtig. Daar maakten we grapjes over. Natuurlijk, de dood wens je niemand toe. Maar zo'n persoon met een puur hart, die met iedereen het beste voorheeft en iedereen boven zichzelf plaatst... Dat is echt heftig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen