Gisteren gemist: AZ wint van Feyenoord, AC Milan verliest weer

27 september 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 26 september.

AZ kinderlijk eenvoudig langs onthutsend zwak Feyenoord

Een zeer zwak Feyenoord heeft donderdagavond in een regenachtige Kuip een 0-3 nederlaag geleden tegen AZ. De Rotterdammers creëerden niet veel kansen en zagen aan de andere kant van het veld het veel geprezen aanvalstrio Oussama Idrissi, Myron Boadu en Calvin Stengs de wedstrijd beslissen. Zij namen ieder een doelpunt voor hun rekening.

Kamphuis verdedigt beslissing om Berghuis geel te geven

Jochem Kamphuis staat nog steeds achter zijn beslissing om Steven Berghuis donderdagavond niet van het veld te sturen na een harde overtreding op Teun Koopmeiners. De scheidsrechter legt voor de camera van FOX Sports uit waarom hij de Feyenoorder geen rode, maar een gele kaart gaf.

Koopmeiners boos: "Dit hoort niet thuis op een voetbalveld"

Steven Berghuis ontsnapte donderdagavond aan een rode kaart na een harde tackle van achteren op de benen van Teun Koopmeiners. De Feyenoorder kreeg slechts geel, ondanks dat scheidsrechter Jochem Kamphuis er bovenop stond en de VAR de herhaling te zien kreeg. Koopmeiners vindt dat Berghuis maar één straf verdiende: een rode kaart.

Belotti bezorgt Milan met bijzondere goal volgende nederlaag

AC Milan is donderdagavond voor de derde keer in vijf wedstrijden tegen een nederlaag aangelopen. De club uit Milaan was in de midweekse speelronde niet opgewassen tegen Torino, dat na rust een 0-1 achterstand omboog in een 2-1 overwinning. Andrea Belotti nam beide doelpunten voor zijn rekening.

Magallán debuteert met nederlaag, Ødegaard levert prachtassist

Lisandro Magallán heeft zijn debuut voor Deportivo Alavés niet kunnen opluisteren met een overwinning. De Ajax-huurling ging donderdagavond met zijn nieuwe club met 3-0 onderuit op bezoek bij Real Sociedad. Bij de thuisploeg liet Martin Ødegaard zijn klasse zien met een sublieme assist.

Bankzitter De Jong ziet Sevilla zege uit handen geven

Met Luuk de Jong negentig minuten op de bank is Sevilla donderdagavond verrassend onderuit gegaan tegen Eibar. Tot halverwege de tweede helft leidde de ploeg van trainer Julen Lopetegui nog met 0-2, maar de laagvlieger knokte zich terug en won uiteindelijk met 3-2. Sevilla blijft door de verliespartij steken op plek zeven in de Primera División.