Stam begrijpt boze fans: "Maar de spelers doen het niet expres"

26 september 2019, 23:49

Jaap Stam heeft begrip voor de reactie van Feyenoord-supporters na de verloren wedstrijd tegen AZ (0-3). Het publiek in De Kuip scandeerde onder andere 'schaam je kapot' na het laatste fluitsignaal. "Ik begrijp waar het vandaan komt, maar de spelers doen het niet expres", reageert Stam.

De trainer vindt niet dat zijn spelers zich hoeven te schamen, ondanks dat zij in grote delen van de wedstrijd werden weggespeeld door AZ. "Ze hebben de beste intenties en willen er het maximale uithalen. Maar als het tegenzit, dan zit het ook echt tegen", zegt Stam tegen FOX Sports.

"AZ is een ploeg die goed kan voetballen. Als je dan af en toe druk wil zetten, dan moet je proberen het klein te houden. Als de ruimtes groot worden, dan hebben ze de kwaliteiten er tussendoor te voetballen. Dan moet je achteruit lopen. Als dat regelmatig gebeurt, dan is dat jammer en krijgt het publiek de indruk dat het heel moeilijk is en de spelers het niet kunnen of misschien willen. Dat is natuurlijk niet het geval", gaat hij verder.

Volgens Stam was het na de wedstrijd 'heel stil' in de kleedkamer van Feyenoord. "Iedereen is natuurlijk teleurgesteld. We weten zelf dat we vandaag niet genoeg gebracht hebben om het AZ heel moeilijk te maken. We hebben wel een aantal mogelijkheden gehad om een doelpunt te maken. Doe je dat, dan loopt het misschien even wat anders."

Berghuis

Stam wordt ook gevraagd naar zijn mening over de veelbesproken tackle van Steven Berghuis op de benen van Teun Koopmeiners. "Ik heb het in een flash gezien en dacht dat hij voor de bal ging. Waarschijnlijk heeft hij de tegenstander wel geraakt, anders geeft de scheidsrechter geen gele kaart. Maar een rode kaart, dat weet ik zo niet."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen