Koopmeiners boos: "Dit hoort niet thuis op een voetbalveld"

26 september 2019, 22:33   Bijgewerkt: 26 september 2019, 23:17

Steven Berghuis ontsnapte donderdagavond aan een rode kaart na een harde tackle van achteren op de benen van Teun Koopmeiners. De Feyenoorder kreeg slechts geel, ondanks dat scheidsrechter Jochem Kamphuis er bovenop stond en de VAR de herhaling te zien kreeg. Koopmeiners vindt dat Berghuis maar één straf verdiende: een rode kaart.

Berghuis maakte de tackle aan het einde van de eerste helft. Nadat Koopmeiners de bal wegspeelde, werd hij van achteren geraakt. "Volgens mij was de bal al lang weg. Ik heb de beelden nog niet teruggezien, maar dit hoort niet thuis op een voetbalveld", zegt Koopmeiners tegen FOX Sports, waarna hij de beelden alsnog krijgt te zien. "Gelukkig kon ik daarna door, want hij raakte me wel. Ik heb de scheidsrechter erop aangesproken. Hij zei dat hij vond dat het geel was. Dan ga ik daar vanuit."

AZ boekte in De Kuip een verdiende 0-3 overwinning. De Alkmaarders controleerden bijna de hele wedstrijd, waardoor Koopmeiners niet bang was dat AZ de zege uit handen zou geven. "Het klinkt misschien bruut en arrogant, maar nee. Ik denk dat we de afgelopen periode, in Europa en de competitie, hebben laten zien dat we kunnen vechten als team. Natuurlijk hebben we vorig jaar of de jaren daarvoor weleens een wedstrijd gehad waarin we domineerden en het opeens de andere kant op viel, maar je merkte dat niemand twijfelde."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen