FIFA reageert deels op ophef: Egyptische bond was laks

26 september 2019, 17:30   Bijgewerkt: 26 september 2019, 19:08

Lionel Messi werd maandagavond voor de zesde keer verkozen als wereldvoetballer van het jaar, maar niet iedereen denkt dat de verkiezing eerlijk is verlopen. Meerdere personen beweren dat zij niet op de Argentijn hebben gestemd, terwijl dat wel zo in de uitslag staat. Ook de Egyptische voetbalbond was ontstemd. Onterecht, stelt de FIFA.

De Egyptenaren stemden vanzelfsprekend op 'hun' Mohamed Salah, maar de stemmen van zowel aanvoerder Ahmed Elmohamady als oud-bondscoach Shawky Gharib zijn niet meegeteld. Middels een e-mail vroeg de Egyptische voetbalbond de FIFA om opheldering. Het antwoord liet niet lang op zich wachten: de stemmen telden niet mee omdat de handtekeningen op de stemformulieren in hoofdletters waren geschreven én de formulieren niet waren ondertekend door de bondssecretaris. De FIFA heeft de Egyptische bond twee herinneringen gestuurd, maar daar kwam binnen de deadline geen antwoord op.

Messi

De FIFA heeft nog niet gereageerd op de 'extra' stemmen voor Messi. Juan Ramón Berrera heeft volgens de FIFA het maximaal aantal punten aan de Argentijn gegeven, maar de Nicaragua-captain ontkent dat überhaupt heeft gestemd. En dan is er nog Zdravko Logarusic, de bondscoach van Soedan. Hij zegt op Salah, Sadio Mané en Kylian Mbappé te hebben gestemd, maar in de uitslag staat dat de Kroaat heeft gestemd op Messi, Virgil van Dijk en Mbappé.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen