Excelsior verandert van systeem: "Tegen NAC gebeurde er niks"

26 september 2019, 15:55

Excelsior ruilt vrijdag tegen Jong PSV een 4-3-3-systeem in voor een 4-4-2-formatie. Dat heeft trainer Ricardo Moniz in aanloop naar de wedstrijd in de achtste speelronde van de Eerste Divisie aangekondigd. De coach kan tegen de hekkensluiter niet beschikken over Thomas Verhaar en mogelijk is ook Luigi Bruins niet inzetbaar.

Bruins kreeg in de vorige speelronde tegen NAC Breda een directe rode kaart. De aanklager van de KNVB deed hem deze week een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden, maar daar zijn de Kralingers tegen in beroep gegaan. Verhaar is er vanwege een hersenschudding in elk geval niet bij en zal worden vervangen door Stijn Meijer.

De negentienjarige aanvaller zal als spits fungeren in het 4-4-2-systeem. Met twee spitsen hoopt Moniz de tegenstander beter onder druk te kunnen zetten. "Dan krijg je gelijk druk op hun centrale verdedigers. Dat is interessant hoe mijn ploeg dat kan omzetten. We vallen ook heel snel terug in 4-3-3. Het gaat niet om het systeem, maar om de principes. Bijvoorbeeld zo veel mogelijk kansen creëren. Tegen NAC hadden we een leuk positiespel, maar er gebeurde niks", aldus Moniz tegenover RTV Rijnmond.

Met dertien punten uit zeven wedstrijden kent Excelsior een wisselvallige start van het seizoen. Moniz ziet nog voldoende ruimte voor verbetering. "Qua 'pressingsprincipe' zitten we op vijftig procent. Dat betekent dat we constant druk zetten, hoog de bal veroveren en vanuit daaruit door voetballen. Daarin zitten we op vijftig procent."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen