AZ: winst verviervoudigd, in december terug naar stadion

26 september 2019, 15:08   Bijgewerkt: 26 september 2019, 15:26

AZ heeft over vorig seizoen een netto winst van acht miljoen euro geboekt. Dat is een forse verbetering ten opzichte van een seizoen eerder, toen het resultaat twee miljoen euro bedroeg. De winst voegt AZ toe aan het eigen vermogen, dat nu 33,2 miljoen euro bedraagt. In het jaarverslag staat ook dat AZ in december terug wil keren naar het eigen stadion.

De Alkmaarders danken de acht miljoen winst vooral aan de uitgaande transfers. In totaal ving AZ 24,6 miljoen euro aan de verkoop van spelers. Dat is ruim een keer zoveel als het seizoen daarvoor (11,95 miljoen). De huidige nummer vier van Nederland verkocht in de zomer van 2018 onder meer Wout Weghorst aan VfL Wolfsburg en Alireza Jahanbakhsh aan Brighton & Albion Hove. De transfer van Guus Til naar Spartak Moskou neemt AZ mee in het huidige boekjaar.

Mede daardoor verwacht AZ over dit seizoen ook en positief resultaat. De club benadrukt in het jaarverslag ook dat transfers essentieel zijn. Met onder meer Myron Boadu en Calvin Stengs beschikt AZ over potentiële goudmijntjes.

Stadion

Tevens hoopt AZ in december op een terugkeer naar het AFAS Stadion. Het ingestorte dak wordt grotendeels verwijderd en misschien wel helemaal gedemonteerd. De ontwikkeling van een nieuwe kapconstructie is in volle gang. Medio december zou de thuishaven weer bespeelbaar moeten zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen