Club Cocu witheet: dronken captain raakt zwaar geblesseerd

26 september 2019, 14:33

De clubleiding van Derby County is witheet door een incident dat dinsdagavond heeft plaatsgevonden. Na afloop van een teamactiveit heeft een gedeelte van de selectie het op een drinken gezet. Het groepje spelers veroorzaakte met hun wangedrag een auto-ongeluk, waarbij aanvoerder Richard Keogh (32) zwaar geblesseerd is geraakt. De club is woest.

Derby County speelt doorgaans midweeks Championship-wedstrijden, maar was nu vrij. Reden voor Phillip Cocu om een teamactiviteit te organiseren. Wat een leuke avond moest worden, is helemaal uit de hand gelopen. Dat schrijft Derby County in een statement op de website. 'Als club kunnen we niet accepteren wat een deel van de selectie dinsdag heeft gedaan', valt te lezen.

'De spelers waren op pad voor een ingeplande activiteit met het team. Het grootste deel van de selectie is om 21.00 uur keurig naar huis gegaan, maar een groepje is tot diep in de nacht gaan drinken. Daar was ook aanvoerder Keogh bij. Ze hadden moeten weten dat ze hadden moeten stoppen en hebben ook het verzoek om een lift naar huis te krijgen, in de wind geslagen.'

Toen is het helemaal misgegaan, meldt Derby. De groep dronken spelers veroorzaakte een 'alcohol-gerelateerd' auto-ongeluk waarbij de captain zwaar geblesseerd is geraakt. De blessure is zo zwaar dat Cocu hem de rest van het seizoen niet meer kan opstellen. In het statement meldt de Championship-club dat het de alarmdiensten dankbaar is, wat duidt op een zwaar ongeluk. Derby County kondigt aan dat er nog een uitgebreid onderzoek zal plaatsvinden, waarbij ook de clubregels in acht genomen worden. Het zou dus kunnen dat de spelers ontslag krijgen.

Derby County witheet

Uiteraard is Derby County niet te spreken over de actie van de spelers. 'We hebben duidelijke richtlijnen over alcoholgebruik. Op bepaalde momenten kan er met de groep, in een vertrouwde omgeving, een drankje worden gedronken. Deze groep spelers weet dat ze voor deze actie en hoge prijs moeten betalen.'

De actie van de spelers is een domper voor Cocu, zeker omdat de ploeg moeizaam draait in de competitie. Derby staat in het rechterrijtje met acht punten uit acht duels.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen