Trainer Solari wil aan het werk: "In één van de topcompetities"

26 september 2019, 12:54

Santiago Solari zit al enige tijd zonder werkgever en staat te popelen om weer aan het werk te gaan. De coach werd ontslagen bij Real Madrid na de uitschakeling tegen Ajax in de Champions League en wacht sindsdien op een nieuwe club. Hij hoopt dat er een club uit een sterke competitie komt.

De 42-jarige coach werd in maart ontslagen nadat hij pas enkele maanden hoofdtrainer was van Real Madrid. Sinds zijn vertrek is het niet bepaald beter gegaan met Real, maar toch haalt Solari niet uit naar de clubleiding. "Dat is voetbal", reageert hij bij BBC. "Het was een eer om bij Real Madrid te werken." De hoofdtrainer kijkt inmiddels niet meer terug, maar vooruit.

"Ik zou graag bij een serieus project in één van de topcompetities aan het werk gaan", vertelt hij. De trainer lijkt de Premier League wel te zien zitten. "Die competitie blijft groeien en het is een fantastische competitie met veel verschillende culturen. Er werken Spaanse, Duitse en Engelse trainers." Solari denkt dat zijn filosofie goed in Engeland past. "Ik houd van aanvallend voetbal met hoog tempo en veel agressie."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen