Gisteren gemist: Ajax wint ruim, United voorkomt blamage

26 september 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 25 september.

Ajax komt laat op gang, maar werkt met Promes aan doelsaldo

Ajax is in navolging van PSV de Eredivisie-midweek ongeschonden doorgekomen. De Amsterdammers hadden het aanvankelijk niet makkelijk met Fortuna Sittard en ontsnapten na een belabberde eerste helft aan een achterstand. Na rust stelde Ajax echter gedecideerd orde op zaken en liep men alsnog uit naar een ruime 5-0 overwinning. Quincy Promes trok zijn prima vorm van de laatste weken door en groeide uit tot grote man dankzij zijn drie treffers.

PSV heeft het onnodig moeilijk tegen Groningen, maar wint wel

PSV heeft voor in ieder geval een paar uur de koppositie overgenomen in de Eredivisie en een klein gaatje geslagen met concurrent Ajax. De ploeg van trainer Mark van Bommel won de inhaalwedstrijd tegen FC Groningen moeizaam met 3-1. Door treffers van aanvoerder Pablo Rosario en Denzel Dumfries leek er lang geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg, maar een onverwachte tegengoal van Ramon Pascal Lundqvist veranderde de zaken. Pas diep in de blessuretijd viel van de voet van Bruma de beslissende treffer.

Manchester United komt met schrik vrij in League Cup

Manchester United heeft woensdag in de League Cup maar net een blamage voorkomen. The Red Devils trokken op Old Trafford pas na strafschoppen aan het langste eind tegen Rochdale, de nummer zeventien van de League One. Tahith Chong deed een uur mee.

Chelsea en Liverpool winnen, Nederlanders debuteren

Chelsea en Liverpool hebben geen fout gemaakt in de League Cup. Chelsea won met de debuterende Ian Maatsen met 7-1 van Grimsby Town. Liverpool kende geen problemen met Milton Keynes Dons en won door onder meer een doelpunt van Ki-Jana Hoever. In de slotfase maakte Sepp van den Berg zijn debuut bij de ploeg van Jürgen Klopp.

Ploeterend Anderlecht voorkomt ternauwernood bekerblamage

RSC Anderlecht heeft zich woensdagavond met hangen en wurgen geplaatst voor de achtste finale van het Belgische bekertoernooi. Met Michel Vlap, Philippe Sandler en Derrick Luckassen in de basis won paarswit met 2-3 van Beerschot Wilrijk, dat een niveau lager speelt. Anderlecht had een verlenging nodig om de club van trainer Stijn Vreven van zich af te schudden

Real Madrid kent goede generale voor derby tegen Atlético

Real Madrid gaat met een goed gevoel richting de stadsderby tegen Atlético Madrid van aanstaande zaterdag. Voor eigen publiek was De Koninklijke woensdag met 2-0 te sterk voor Osasuna. Vinícius Júnior opende op prachtige wijze de score, debutant Rodrygo gooide de wedstrijd in het slot.

PSG voor eigen publiek verrassend onderuit tegen Stade Reims

Paris Saint-Germain is woensdagavond voor de tweede keer dit seizoen onderuit gegaan. De Franse grootmacht liet zich in het Parc des Princes verrassen door Stade Reims, dat met 0-2 won. Ondanks de nederlaag is PSG de koppositie in de Ligue 1 niet kwijtgeraakt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen