Chelsea en Liverpool winnen, Nederlanders debuteren

25 september 2019, 22:46   Bijgewerkt: 25 september 2019, 23:36

Chelsea en Liverpool hebben geen fout gemaakt in de League Cup. Chelsea won met de debuterende Ian Maatsen met 7-1 van Grimsby Town. Liverpool kende geen problemen met Milton Keynes Dons en won door onder meer een doelpunt van Ki-Jana Hoever. In de slotfase maakte Sepp van den Berg zijn debuut bij de ploeg van Jürgen Klopp.

Chelsea - Grimsby Town 7-1

Met Maatsen op de bank begon Chelsea geweldig aan de wedstrijd. Al na zeven minuten stond het op een 2-0 voorsprong. Ross Barkley maakte de openingstreffer en nog geen 150 seconden later maakte de Belg Mitchy Batshuayi de 2-0. Matthew Green deed na twintig minuten wat terug namens Grimsby Town. Nog voor rust werd het 3-1 door een penalty van Pedro.

In de tweede helft maakte Kurt Zouma na tien minuten de 4-1. Twintig minuten voor tijd een onvergetelijk moment voor de pas zeventienjarige Maatsen: hij maakte zijn officiële debuut voor de hoofdmacht van Chelsea. Hij zag dat Reece James en andermaal Batshuayi de vijfde en zesde treffer voor hun rekening namen. Callum Hudson-Odoi bepaalde de eindstand op 7-1.

Milton Keynes Dons - Liverpool 0-2

Liverpool, zonder Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, maar met Ki-Jana Hoever speelde was oppermachtig in de eerst helft. Met veel jonge talenten in de basis had het 85 procent balbezit, maar het duurde tot vijf minuten voor de rust voordat de eerste treffer viel. 'Good-old' James Milner maakte de 0-1 na een fout van de doelman van MK Dons.

In de tweede helft maakte Hoever zijn eerste goal voor Liverpool. Op aangeven van Milner kopte het Nederlandse talent uitstekend binnen bij de tweede paal: 0-2. Hij werd vlak voor tijd vervangen voor een andere Nederlander: Van den Berg. De verdediger, die afgelopen zomer overkwam van PEC Zwolle, maakte zijn debuut in de hoofdmacht van The Reds. Hij speelde enkele minuten mee en zag de voorsprong van Liverpool niet meer in gevaar komen.