Van Bommel kritisch: "De tweede helft was het zó nonchalant"

25 september 2019, 23:36

Mark van Bommel heeft gemengde gevoelens overgehouden aan de wedstrijd tussen PSV en FC Groningen. Enerzijds is de trainer tevreden over wat zijn ploeg voor rust liet zijn, anderzijds is hij een stuk minder blij met de tweede helft. Ondanks het mindere tweede bedrijf, won PSV de midweekse wedstrijd met 3-1.

De eerste helft van PSV was 'heel erg goed', vindt Van Bommel. "We waren dominant, in beweging en speelden dicht bij elkaar waardoor we de bal steeds terug kregen", zegt hij tegen FOX Sports. "De tweede was het zó nonchalant. We hadden zó onnodig veel balverlies waardoor de ruimtes veel groter werden en we gingen voetballen alsof we een zak aardappelen op de rug hadden. De 2-2 hing eerder in de lucht dan de 3-1."

PSV gaf gedurende de wedstrijd, met name in de eerste helft, vrij weinig weg. "Ze hebben alleen een vrije trap vanaf een meter of dertig tegen de paal geschoten. Voor de rest hadden wij volledige controle. Het zag er gewoon heel erg goed uit. Hoe we aan het voetballen waren, de rust en de dominantie op de helft van de tegenstander."

Doan en Schwaab

Van Bommel is tevreden over wat Ritsu Doan en Daniel Schwaab lieten zijn tegen Groningen. Doan maakte zijn basisdebuut, Schwaab keerde terug in de Eredivisie. "Ritsu vond ik heel erg goed. Hij was vast aan de bal en deed wat hij moet doen. Je ziet gewoon dat het een goede voetballer is", aldus Van Bommel. "Schwaab heeft het denk ik ook goed gedaan. Hij is gewoon heel stabiel. Het is mooi dat je deze spelers erin kunt zetten en zij dan spelen zoals het hoort."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen