PSV heeft het onnodig moeilijk tegen Groningen, maar wint wel

25 september 2019, 20:32   Bijgewerkt: 25 september 2019, 20:52

PSV heeft voor in ieder geval een paar uur de koppositie overgenomen in de Eredivisie en een klein gaatje geslagen met concurrent Ajax. De ploeg van trainer Mark van Bommel won de inhaalwedstrijd tegen FC Groningen moeizaam met 3-1. Door treffers van aanvoerder Pablo Rosario en Denzel Dumfries leek er lang geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg, maar een onverwachte tegengoal van Ramon Pascal Lundqvist veranderde de zaken. Pas diep in de blessuretijd viel van de voet van Bruma de beslissende treffer.

Vergeleken met de topper tegen Ajax was het Philips Stadion een stuk minder goed gevuld, iets wat deels te maken had met het vroege tijdstip en het slechte weer. De supporters hadden er ook voor kunnen kiezen om iets later binnen te komen, want in de beginfase viel er weinig te beleven. PSV had de controle, zoals mocht worden verwacht, en Groningen probeerde het gevaar af te wenden. Na elf minuten was er pas de eerste dreiging toen Donyell Malen met zijn voorzet net niet Cody Gakpo wist te bereiken. Laatstgenoemde was één van de vier nieuwe namen in de basis bij PSV, naast Olivier Boscagli, Daniel Schwaab en voormalig Groningen-smaakmaker Ritsu Doan.

Slechte opbouw

Direct na dat eerste dreigende momentje van PSV lag de bal er ook meteen in. Rosario rekende af met zijn reputatie van speler die nooit scoort en schoot van net buiten de zestien via de paal de 1-0 achter Sergio Padt, die daar op het eerste oog wel meer tegen had kunnen doen. FC Groningen had van trainer Danny Buijs de opdracht gekregen om van achteruit op te bouwen. Zelfs toen PSV druk begon te zetten, bleef de Groningse defensie volharden in het risicovolle spel van achteruit. Het gevolg was dat haast elke opbouw van Groningen automatisch voor dreiging van PSV zorgde.

Waarschuwing

Op basis van de kansen was de tweede goal niet terecht, maar op basis van de spelverhoudingen wel. Groningen liet zich eigenlijk pas een paar minuten voor rust voor het eerst echt aanvallend zien. Een vrije trap van oud-PSV'er Lundqvist spatte naast Jeroen Zoet uiteen op de paal en schudde het publiek vlak voor de thee weer even wakker. Het was ook een kleine waarschuwing voor de Eindhovenaren, dat Groningen echt nog wel op het veld stond. Na rust was het spelbeeld lange tijd hetzelfde. De eerste mogelijkheid na de pauze was voor PSV, maar na een goede pass van Hendrix schoot Malen via de vingertoppen van Padt over.

PSV zette daarna iets meer aan in de hoop met de 3-1 het duel definitief te beslissen, terwijl Groningen met Mohamed El Hankouri en Romano Postema nog twee verse aanvallers bracht. Toch kon de ploeg van trainer Buijs ook met hen in het elftal geen potten breken. In de blessuretijd zorgde invaller Bruma met een intikker op aangeven van Bergwijn toch nog voor de 3-1. De treffer werd eerst afgekeurd door scheidsrechter Bas Nijhuis, maar de VAR zag in de herhaling dat de Portugees geen buitenspel stond. Dat het nog zo moeizaam voor PSV ging, lag vooral aan het slappe spel van de ploeg zelf. Op de overwinning valt uiteindelijk echter niks af te dingen, al zal de neutrale toeschouwer weinig plezier hebben gehad.

Opstellingen en beoordelingen:*

PSV: Jeroen Zoet 7,5; Denzel Dumfries 7, Daniel Schwaab 6,5, Nick Viergever 7, Olivier Boscagli 6 (88. Michal Sadílek -); Pablo Rosario 6,5, Steven Bergwijn 6,5, Jorrit Hendrix 7; Ritsu Doan 5,5, Donyell Malen 6,5 (59. Mohammed Ihattaren 6), Cody Gakpo 6,5 (79. Bruma -)

FC Groningen: Sergio Padt 5; Deyovaisio Zeefuik 6,5, Mike Te Wierik 6,5, Ko Itakura 6,5, Bart van Hintum 6 (87. Joel Asoro -); Azor Matusiwa 6 (82. Romano Postema -), Ramon Pascal Lundqvist 7, Ahmed El Messaoudi 6,5, Ajdin Hrusti? 6,5, Django Warmerdam 6 (71. Mohamed El Hankouri 6); Charlison Benschop 5

Man of the match: Jeroen Zoet

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen