Van de Beek en Marin vervangen Ziyech en Martínez bij Ajax

Van de Beek en Marin vervangen Ziyech en Martínez bij Ajax

25 september 2019 – Erik ten Hag heeft zijn opstelling voor de midweekse wedstrijd tegen Fortuna Sittard op twee plekken gewijzigd. De trainer van Ajax geeft Hakim Ziyech en Lisandro Martínez rust. Ziyech heeft hamstringklachten en ontbreekt in de wedstrijdselectie, Martínez neemt plaats op de bank. Zij worden in de basiself vervangen door Donny van de Beek en Razvan Marin.

Dat Ziyech rust zou krijgen, kondigde zich in aanloop naar het thuisduel met Fortuna al min of meer aan. De linkspoot wordt gespaard voor de wedstrijden die komen. Ajax neemt het komend weekend op tegen FC Groningen en speelt een paar dagen later de uitwedstrijd tegen Valencia in de Champions League. Martínez, sinds zijn komst een vaste waarde bij de Amsterdammers, krijgt eveneens rust.

Van de Beek maakte afgelopen weekend na een maand blessureleed zijn rentree bij Ajax. Tegen PSV (1-1) kreeg hij als invaller speelminuten, tegen Fortuna mag hij het vanaf de aftrap laten zien. Marin raakte vroeg in het seizoen zijn basisplaats kwijt, maar krijgt nu weer een nieuws kans van Ten Hag. Verdere wijzigingen heeft de trainer niet doorgevoerd.

Opstelling Ajax: Onana; Dest, Veltman, Blind, Tagliafico; Marin, Van de Beek, Alvarez; Neres, Tadic, Promes

gerelateerd