Piqué ziet verband tussen zwakke start Barça en verre tripjes

25 september 2019, 15:56   Bijgewerkt: 25 september 2019, 17:33

Gerard Piqué denkt te weten hoe het kan dat FC Barcelona niet goed aan het nieuwe seizoen is begonnen. De Catalanen versloegen Villarreal dinsdagavond weliswaar met 2-1, maar wonnen tot nu toe minder dan de helft van hun wedstrijden. Dat is te wijten aan de turbulent verlopen voorbereiding, beweert Piqué.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen reisde het team van trainer Ernesto Valverde de wereld af. Zo maakte Barça trips door Japan en de Verenigde Staten. "We hebben door het vele reizen niet veel kunnen trainen. Veel spelers zijn daardoor niet in vorm. Daardoor hebben we ook meer blessures dan gewoonlijk. Natuurlijk willen we graag meer laten zien, maar dat zit er op dit moment niet in", aldus Piqué in Spaanse media na het treffen met Villarreal.

Barcelona won tot nu toe drie van de zes competitiewedstrijden en speelde in de Champions League met 0-0 gelijk tegen Borussia Dortmund. Hoewel volgens Piqué de matige prestaties te maken hebben met de voorbereiding, wil hij het niet als excuus gebruiken. "Dit soort trips horen erbij. We kunnen er niet te lang bij stilstaan. We moeten zorgen dat we snel beter gaan spelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen