Voorselectie Jong Oranje bekend, twee debutanten

25 september 2019, 13:44   Bijgewerkt: 25 september 2019, 14:07

De selectie van Jong Oranje is woensdagmiddag officieel bekend gemaakt. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi speelt komende maand EK-kwalificatieduels tegen Portugal en Noorwegen. Joey Veerman en Fabian de Keijzer debuteren in de voorselectie van Jong Oranje. 

Veerman kent een prima seizoen bij sc Heerenveen. De middenvelder kwam afgelopen zomer over van FC Volendam en maakt een uitstekende ontwikkeling door bij Heerenveen die ook bij bondscoach Van de Looi niet onopgemerkt bleef. Fabian de Keijzer is een keeper van Jong Utrecht. Hij is pas sinds dit seizoen de vaste keeper bij Jong Utrecht, uitkomend in de Eerste Divisie.

Verder zijn Justin Bijlow en Jivairo Dilrosun opvallende namen in de voorlopige selectie. De 21-jarige Dilrosun debuteerde in november vorig jaar voor Oranje, maar kwam vooralsnog niet verder dan één interland. Bij Hertha BSC kende hij een goede start, maar door blessures is ook hij niet meer zeker van een basisplaats. In de laatste twee wedstrijden voor Hertha was hij goed voor een goal en twee assists. Bijlow maakte in 2018 deel uit van de voorlopige selectie van Oranje, maar haalde de definitieve selectie niet. De jonge doelman van Feyenoord kampte met blessures, waardoor hij inmiddels tweede keeper is achter Kenneth Vermeer.

Jong Oranje speelt op vrijdag 11 oktober thuis tegen Jong Portugal, op dinsdag 15 oktober speelt het de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Noorwegen. Eerder deze maand werd de kwalificatie begonnen met een 5-1 zege op Jong Cyprus. 

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen