Gisteren gemist: UEFA, blamage Spurs, zege De Ligt en De Jong

25 september 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 24 september.

Nations League op de schop: Duitsers degraderen niet

De opzet van de Nations League gaat alweer op de schop: vanaf volgend seizoen bestaan de poules in Divisie A, B en C uit minimaal vier landen. Dat betekent dat Duitsland, dat laatste eindigde achter Frankrijk en Nederland, níet degradeert. Hetzelfde geldt voor nummers laatst IJsland, Polen en Kroatië. De gepromoveerde landen, Oekraïne, Zweden, Bosnië-Herzegovina en Denemarken, komen er wel gewoon bij. 

Uitkomsten UEFA-vergadering: CL-finales, VAR in EL en EK Futsal

De Champions League-stadions voor de komende jaren zijn bekend: de stadions in St. Petersburg (2021) en München (2022) en op Wembley (2023) worden de nieuwe onderkomens voor de finale de komende jaren. Dat is besloten tijdens een vergadering van de UEFA, waarin ook nog een aantal andere punten werden besproken. Zo komt er een VAR in de Europa League dit seizoen vanaf de knock-outfase en de nieuwe naam van derde Europese competitie luidt: 'Europa Conference League.' 

De Ligt, Malen en Kluivert kanshebber voor Golden Boy-award

Matthijs de Ligt is nog altijd in de race om de eerste speler te worden die de Golden Boy-award tweemaal achter elkaar wint. De centrale verdediger van Juventus zit namelijk bij de laatste veertig genomineerden, net als landgenoten Donyell Malen en Justin Kluivert. Onder anderen Jurgen Ekkelenkamp, Lutsharel Geertruida en Tahith Chong overleefden de schifting van de honderdkoppige lijst niet. 

Barcelona wint weer, maar verliest teruggekeerde Messi

FC Barcelona heeft dinsdagavond een moeizame overwinning geboekt op Villarreal. Lionel Messi begon na zijn blessure voor het eerst in de basis, maar hield het slechts een helft vol. Wel begon hij met zijn elftal nog erg goed in het La Liga-duel, maar gedurende de wedstrijd viel Barça ver terug en kwam de vroege voorsprong nog serieus in gevaar. Met invaller Frenkie de Jong trok de thuisclub duel uiteindelijk wel over de streep: 2-1.  

Hofland draagt Ricksen's kist en ontbreekt bij Fortuna

Fortuna Sittard-coach Kevin Hofland is woensdag een van de dragers van de kist van Fernando Ricksen tijdens zijn uitvaart. De trainer ontbreekt om die reden woensdagavond voor de uitwedstrijd tegen Ajax. Vanaf 14.00 uur begint de rouwstoet in Glasgow vanaf het Ibrox Stadium, het stadion van Rangers, waar Hofland aanwezig zal zijn.

'Ziyech krijgt rust tegen Fortuna vanwege hamstringklachten' 

De kans is erg groot dat Hakim Ziyech woensdagavond ontbreekt bij Ajax in het inhaalduel met Fortuna Sittard. De Marokkaan kampt met lichte hamstringklachten en wordt uit voorzorg gespaard. Het is al langer bekend dat Ziyech met pijntjes kampt: de thuiswedstrijd tegen de Limburgers ziet Erik ten Hag als de ideale kans om hem rust te geven. 

Blamage Tottenham Hotspur in League Cup, City simpel door

In de League Cup hebben bijna alle Premier League-clubs dinsdagavond geen fout gemaakt. Manchester City, Arsenal, Watford, Leicester City, Tottenham Hotspur en Southampton bereiken allemaal de volgende ronde, al ging het bij sommige clubs niet eenvoudig. Dat laatst geldt helemaal voor Tottenham Hotspur dat na strafschoppen verloor (!) van League Two-club Colchester United.

Juventus na moeizame winst op Brescia terug aan kop

Juventus heeft dinsdagavond een broodnodige overwinning geboekt op bezoek bij het gepromoveerde Brescia. Maar net als al het gehele seizoen tot dusver maakte de ploeg van Maurizio Sarri - dat speelde met Matthijs de Ligt en zonder de licht geblesseerde Cristiano Ronaldo - erg weinig indruk. Met meer geluk dan wijsheid werd de 1-2 zege over de streep getrokken, mede omdat de debuterende Mario Balotelli in de slotfase het aluminium raakte.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen