Blamage Tottenham in League Cup, City en Arsenal door

24 september 2019, 22:54   Bijgewerkt: 24 september 2019, 23:51

In de League Cup hebben bijna alle Premier League-clubs dinsdagavond geen fout gemaakt. Manchester City, Arsenal, Watford, Leicester City en Southampton bereiken allemaal de volgende ronde, al ging het bij sommige clubs niet eenvoudig. Dat laatst geldt helemaal voor Tottenham Hotspur dat na strafschoppen verloor (!) van League Two-club Colchester United. 

Colchester United* - Tottenham Hotspur 0-0

Met Dele Alli, Lucas Moura en Eric Dier in de opstelling had de toch al in matige vorm verkerende ploeg van Mauricio Pochettino geen makkelijke avond op bezoek bij League Two-club (!) Colchester United. Het had Christian Eriksen en Heung-Min Son (zij vielen na ruim een uur voetballen in) nodig om een afgang te voorkomen. Maar ook met het duo én Erik Lamela als invallers werd de ban niet gebroken en dus volgden strafschoppen. Daarin werden door de bezoekers twee strafschoppen gemist, wat uitschakeling betekende. Het is zeker niet de eerste domper voor de mannen van Pochettino, die met deze nederlaag een beschamende uitschakeling op hun naam hebben gekregen.

Preston North End - Manchester City 0-3

Bij de eerste basisplaats voor voormalig PSV'er Angelino bij Manchester City kende de ploeg van Pep Guardiola weinig problemen met de nummer drie van de Championship. Raheem Sterling opende na twintig minuten de score, gevolgd door de verdubbeling van Gabriel Jesus. Een eigen doelpunt van Ryan Ledson maakte aan alle spanning nog voor de pauze een einde. Angelino - tegen Watford in de rust invallend - werd ditmaal tijdens de pauze gewisseld. Hij zag hoe er in de tweede helft niet meer gescoord werd. 

Arsenal - Nottingham Forest 5-0

Zomeraanwinst Gabriel Martinelli maakte tot dusver slechts zes minuten in het eerste team van Arsenal, maar dinsdagavond kreeg hij zijn eerste basisplaats van Unai Emery. De Braziliaan beloonde het vertrouwen en opende na ruim een hal uur de score op aangeven van Calum Chambers. Twintig minuten voor tijd maakte Rob Holding aan alle spanning in het duel een einde: 2-0. Joseph Willock en Reiss Nelson kwamen ook nog op het scoreformulier. Martinelli eindigde het duel zoals hij begon: scorend en bepaalde de eindstand op 5-0. 

Overige uitslagen:

Crawley Town* - Stoke City 1-1

Luton Town - Leicester City 0-4

Portsmouth - Southampton 0-4

Watford - Swansea City 2-1 

Sheffield Wednesday - Everton 0-2

* = door na strafschoppen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen