Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Nations League op de schop: Duitsers degraderen niet

Nations League op de schop: Duitsers degraderen niet

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

24 september 2019 – De opzet van de Nations League gaat alweer op de schop: vanaf volgend seizoen bestaan de poules in Divisie A, B en C uit minimaal vier landen. Dat betekent dat Duitsland, dat laatste eindigde achter Frankrijk en Nederland, níet degradeert. Hetzelfde geldt voor nummers laatst IJsland, Polen en Kroatië. De gepromoveerde landen, Oekraïne, Zweden, Bosnië-Herzegovina en Denemarken, komen er wel gewoon bij.

Dat heeft de UEFA besloten tijdens de belangrijke vergadering in Ljubljana. Ook in Divisie B en C worden de groepen groter met vier ploegen per poule, waardoor Divisie D nog maar slechts uit zeven landen bestaat (één groep van drie en één groep van vier landen). In de poules van vier gaan net als in de huidige opzet de nummers één door om een finale-ronde te spelen. De nummers laatst uit Divisie A, waarin Nederland zit, degraderen naar Divisie B: hetzelfde principe geldt voor de groepen daaronder. 

Afgelopen seizoen kende de Nations League zijn vuurdoop. Het nieuwe landentoernooi ging van start met verschillende divisies, die weer opgesplitst werden in poules. Divisie A bestond uit vier poules van drie. Hoewel er in het begin veel kritiek was op het nieuwe format, werd het door alle mooie wedstrijden in de meeste landen alweer in de armen gesloten. Door de nieuwe opzet zouden er nog meer topwedstrijden komen, schrijft de UEFA, worden er minder wedstrijden gespeeld en wordt de laatste (beslissende) speelronde tegelijk afgewerkt. Dat was allemaal de wens van de deelnemende landen. Omdat het aantal duels opnieuw toeneemt, wordt ook de commerciële waarde weer interessanter. 

De volgende editie van de Nations League begint in de herfst van 2020. In de afgelopen editie haalde Nederland de finale van het toernooi, waarin het verloor van Portugal.

Lees ook: Uitkomsten UEFA-vergadering: CL-finales, VAR in EL en EK Futsal

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd