De Ligt, Malen en Kluivert kanshebber voor Golden Boy-award

24 september 2019, 19:27   Bijgewerkt: 24 september 2019, 19:41

Matthijs de Ligt is nog altijd in de race om de eerste speler te worden die de Golden Boy-award tweemaal achter elkaar wint. De centrale verdediger van Juventus zit namelijk bij de laatste veertig genomineerden, net als landgenoten Donyell Malen en Justin Kluivert. Onder anderen Jurgen Ekkelenkamp, Lutsharel Geertruida en Tahith Chong overleefden de schifting van de honderdkoppige lijst niet.

Verder zit ook Luis Sinisterra bij de genomineerden, terwijl hij opvallend genoeg nog niet bij de vorige lijst zat. Met Mason Mount en Alexander Isak zitten er ook twee oud-Eredivisie-spelers bij. Verder staan onder anderen João Félix (Atlético Madrid), Vinícius Júnior (Real Madrid), Kai Havertz (Bayer Leverkusen), Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Erling Braut Håland (RB Salzburg) en Diego Lainez (Real Betis Sevilla) op het lijstje van organisator Tuttosport.

De Ligt won vorig jaar de eervolle prijs en was daarmee na Rafael van der Vaart pas de tweede Nederlander ooit die dat lukte. Nooit kwam het eerder voor dat een speler tweemaal achter elkaar de prijs pakte, al was Kylian Mbappé vorig jaar dichtbij. Hij was de grootste uitdager van De Ligt, maar legde het uiteindelijk af tegen de Nederlander.

Door de jaren heen hebben spelers als Wayne Rooney, Lionel Messi, Sergio Agüero, Mario Balotelli, Isco en Paul Pogba de prijs ook gewonnen. Bekijk hier de volledige lijst.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen