'NEC klopt aan bij Russische Ponomarev voor lening'

24 september 2019, 16:17   Bijgewerkt: 26 september 2019, 11:21

NEC verkeert in serieuze geldnood momenteel en heeft daarom het gesprek gestart met Mikhail Ponomarev. Met de Russische man, die ook voorzitter is van het Duitse KFC Uerdingen 05, wordt gesproken over de mogelijkheid tot de financiering van zo'n zeven ton, dat de club momenteel tekort komt en wat voor het einde van dit kalenderjaar op tafel moet liggen. Van een overname is géén sprake.

Dat schrijft De Gelderlander althans. Het tekort van NEC heeft vooral te maken met de betalingsachterstand die de Turkse club Fenerbahçe heeft bij de Eerste Divisie-club. Een groot deel van de 1,4 miljoen euro die het destijds overeenkwam voor het eigendomschap van Ferdi Kadioglu is nog niet betaald, waardoor de Nijmegenaren in de problemen zitten.

Volgens algemeen directeur Wilco van Schaik wordt er dus niet gesproken over een overname, maar over een krediet. Ponomarev was eerder in gesprek met Roda JC om daar een aandelenpakket over te nemen. Dat leidde uiteindelijk tot niets, waarna Mauricio Garcia de la Vega er met de aandelen vandoor ging. Die gedeelde overname lijdt momenteel tot flinke problemen in Kerkrade.

"We hebben al eerder aan gegeven dat we financieel zware tijden beleven. Dat mag niemand als nieuw ervaren. Wat er nu gebeurt, schudt hopelijk iedereen nog maar eens wakker dat we momenteel een hele harde strijd leveren", zei Van Schaik in een eerder stadium over andere schulden van NEC. 

Lees ook: NEC kent geldproblemen en kan huur De Goffert niet meer betalen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen