RKC Waalwijk
1 – 1
NEC

PSV-talent Vertessen blij met profdebuut na lang blessureleed

PSV-talent Vertessen blij met profdebuut na lang blessureleed

24 september 2019 – Jong PSV slaagde er maandagavond niet in om SC Cambuur punten afhandig te maken. Voor Yorbe Vertessen werd het alsnog een gedenkwaardige avond. De achttienjarige aanvaller stond op De Herdgang na lang blessureleed weer op het wedstrijdveld. Het was voor Vertessen tevens zijn debuut in het profvoetbal.

Negen maanden geleden ging Vertessen samen met onder meer Mohamed Ihattaren mee op trainingskamp met PSV 1. Daarna kwakkelde de Belg met blessures. Tegen Cambuur (0-1 verlies) maakte hij zijn langverwachte debuut voor Jong PSV. "Ik ben kritisch op mezelf en had er wat meer van verwacht, maar misschien is dit het even op dit moment. Natuurlijk ben ik blij met mijn debuut, maar ik had graag meer willen laten zien", aldus Vertessen tegenover het Eindhovens Dagblad.

Vertessen heeft veel last gehad van een hamstringblessure, die iedere keer de kop op bleef steken. "In de voorbereiding op het nieuwe seizoen dacht ik dat ik er doorheen was, maar kwam het toch weer terug. Nu lijkt alles in orde, maar ik blijf nog even voorzichtig. Het is moeilijk, omdat je graag wilt voetballen en je team wilt helpen. Nu had ik pas vier keer meegetraind en ik was blij om gisteren te horen dat ik weer op de bank zou zitten."

gerelateerd