Rapinoe beste vrouwelijke speelster, Ellis klopt Wiegman

23 september 2019, 22:15

Wat betreft de vrouwenprijzen zijn de Verenigde Staten behoorlijk in de prijzen gevallen in Milaan, waar maandag het FIFA-gala werd georganiseerd. Megan Rapinoe werd uitgeroepen tot beste voetbalster ter wereld, terwijl Jill Ellis coach van het jaar werd.

De 34-jarige Rapinoe is 98-voudig international van Amerika en was afgelopen zomer op het WK één van de aanvoersters van de nationale ploeg. De speelster van Reign FC won eerder met het land al Olympische Zomerspelen 2012 en het WK 2015 en was dus ook in de zomer succesvol op het WK. De aanvalster was niet de enige Amerikaanse genomineerde, aangezien ook Alex Morgan kans maakte op de prijs. Zij werd net als de Engelse Lucy Bronze dus afgetroefd.

Ook Ellis wint prijs

Sarina Wiegman maakte door haar prestaties met de Oranje Leeuwinnen op het WK kans op de titel Vrouwelijke Coach van het Jaar, maar kon niet opboksen tegen Jill Ellis. De bondscoach van Amerika won het WK met haar land en kreeg daar maandag de erkenning voor. Phil Neville, de coach van Engeland, behoorde ook tot de topdrie. Hij werd met zijn ploeg op het WK in de halve finale verslagen door Amerika.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen