Messi troeft Van Dijk af en is Wereldvoetballer van het jaar

23 september 2019, 22:05   Bijgewerkt: 23 september 2019, 22:38

Voor het eerst sinds 2015 heeft Lionel Messi The Best FIFA Men's Player Award gegrepen. De Argentijnse superster van FC Barcelona ontving de zeer eervolle prijs vanavond in Milaan, waar Virgil van Dijk dus naast de prijs gegrepen heeft. De Nederlander werd onlangs wel verkozen tot UEFA Speler van het Jaar. Ook Cristiano Ronaldo was genomineerd, maar ook hij moest zijn meerdere erkennen in de Argentijn. De Portugees werd derde.

Het is voor de zesde keer dat Messi de prijs wint, waarmee hij nu recordhouder is. De 32-jarige aanvaller van Barcelona won de award al in 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 en dus 2019. Van Dijk leek door onder meer de Champions League-winst de grote kanshebber, maar is dus afgetroefd door de vedette van Barcelona. Bondscoaches, aanvoerders van nationale ploegen en supporters konden hun stem uitbrengen. Zij vonden Messi dus de beste van het afgelopen seizoen.

Messi werd afgelopen seizoen kampioen met Barcelona in La Liga, maar strandde in de halve finale van de Champions League tegen Liverpool. Dat was een daverende verrassing, omdat Barcelona het thuisduel met 3-0 wist te winnen. Individueel liet de Argentijn zich wel weer zien. Hij scoorde 36 keer in La Liga en scoorde liefst 12 keer in de Champions League.

Gouden Bal

Er zijn in totaal drie grote individuele prijzen in het voetbal. Naast de UEFA Speler van het Jaar (Van Dijk) en The Best FIFA Men's Player Award (Messi) is er ook een Gouden Bal-verkiezing. Die prijs wordt al sinds 1956 jaarlijks uitgereikt door het tijdschrift France Football. De prijs heette tussen 2009 en 2015 door een samenwerking met de FIFA de FIFA Ballon d'Or. De award wordt op 3 december uitgereikt en ook daar zullen Van Dijk en Messi hoge ogen gaan gooien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen