PEC Zwolle
0 – 0
Fortuna Sittard
FC Utrecht
1 – 0
Heracles Almelo
AZ
0 – 0
ADO Den Haag

Liverpool-feestje op FIFA-gala: Alisson beste keeper

Liverpool-feestje op FIFA-gala: Alisson beste keeper

23 september 2019 – In navolging van Jürgen Klopp is ook Alisson Becker in de prijzen gevallen op het FIFA-gala in Milaan. Klopp werd eerder vanavond verkozen tot beste coach ter wereld en ook Alisson heeft zijn goede prestaties beloond zien worden. Hij werd Keeper van het Jaar.De Braziliaan beleefde afgelopen seizoen zijn grote doorbraak bij Liverpool, waarmee hij tot de finale van de Champions League reikte. Ook ging het in de Premier League uitstekend, al was daar Manchester City net te sterk. Virgil van Dijk blonk uit in de defensie van Liverpool, terwijl Alisson het grote rustpunt was in de goal.

Alisson was bij Liverpool in 2018 de opvolger van Loris Karius, die een slechte indruk maakte. Dat gold eerder ook voor Simon Mignolet. Met de komst van de Braziliaanse keeper klopte het weer in de goal van Liverpool. Alisson is ook de vaste eerst keeper van Brazilië.

Voor de titel van Beste Keeper waren ook Marc-André Ter Stegen en Ederson genomineerd, maar zij konden niet op tegen Alisson.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 januari 2021

  2. vrijdag 15 januari 2021