Bewustzijn op het veld bij Ajax: "We wilden niet verliezen"

Bewustzijn op het veld bij Ajax: "We wilden niet verliezen"

23 september 2019 – De topper tussen PSV en Ajax eindigde zondagmiddag onbeslist en dat was mede omdat Ajax 'tevreden' was met een punt in Eindhoven. De afgelopen twee edities gingen de Amsterdammers hard onderuit en dus ging de voet van het gaspedaal in de eindfase. "We zeiden op het veld tegen elkaar dat we absoluut niet wilden verliezen."Dat zei Daley Blind na het duel in de mixed zone. In de eindfase werd er voorzichtig(er) gespeeld door de Amsterdammers, om een verlies in elk geval te voorkomen: "Dat bewustzijn was er in de ploeg. Soms moet je dan genoegen nemen met een punt. Dat ik daar tevreden mee ben, is een groot woord", zei Blind. Maar desondanks kon hij zeker leven met de remise, al vond hij dat Ajax meer had verdiend. 

"Ik denk dat wij gezien de gehele wedstrijd meer hadden verdiend", zei Blind. "Het leek alsof PSV aan het einde van het duel tevreden was met een gelijkspel. Volgens mij floot het publiek eerder voor ons dat wij niet gingen aanvallen. We wilden onszelf niet in de vingers snijden met een counter." 

Ook voetbalde Ajax zakelijker dan in de wedstrijden ervoor: Erik ten Hag vond het tegen Lille OSC te veel circusvoetbal, dat zag Blind in Eindhoven niet terug. "Dat heb ik vandaag niet gezien, maar daar was het de wedstrijd ook niet naar", lacht Blind, die met Ajax zakelijk naar een punt speelde tegen PSV.

Lees ookBlind vond Ajax overheersend: "Meer verdiend dan gelijkspel"

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 22 oktober 2020

  2. woensdag 21 oktober 2020