Wiedemeijer over Bazoer: "Ik had een rode kaart gegeven"

Wiedemeijer over Bazoer: "Ik had een rode kaart gegeven"

23 september 2019 – Reinold Wiedemeijer van de KNVB kijkt terug op een 'relaxed weekend' in de Eredivisie en deelt de complimenten uit aan de scheidsrechters, maar vindt de schop van Riechedly Bazoer 'een smetje op het weekend'.Bazoer maakte in de eerste helft tijdens de wedstrijd Vitesse – Fortuna Sittard een schoppende beweging naar het hoofd van Mark Diemers. "Je ziet Bazoer kijken en dan zet hij zijn voet erin. Dan lijkt het erop dat hij het expres doet, maar dat is lastig te bewijzen in een tuchtzaak", zegt Wiedemeijer in gesprek met FOX Sports.
"De VAR moet het 100% rood vinden en blijkbaar vond hij dat niet. Als ik dit zie vind ik het een rode kaart. Dan blijft de bewijslast lastig, maar ik had hem rood gegeven en ik denk met mij nog meer scheidsrechters." Vitesse-trainer reageerde na afloop van de wedstrijd ook op deze situatie en vond het 'niks speciaals'. Diemers, het slachtoffer van de schop, vond dat Bazoer wel een rode kaart had moeten krijgen. "Ik wil Bazoer niets aannaaien, maar ik had het idee dat hij mij bewust tegen mijn hoofd trapte", zei de middenvelder van Fortuna. 

Verder keek de oud-scheidsrechter terug op een prima weekend. In de topper tussen PSV en Ajax hoefde de VAR niet in te grijpen en dat resulteerde in de complimenten van Wiedemeijer. "Dat wil zeggen dat zowel de ploegen als de scheidsrechter het fantastisch gedaan hebben. Ajax en PSV haalden geen narigheid uit, maar ook de leiding stond als een huis. Dat is een visitekaartje voor het korps."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 23 oktober 2019

  2. dinsdag 22 oktober 2019