ErediVisie: dierendoelpunt, scorend Sparta en matige Marcos

ErediVisie: dierendoelpunt, scorend Sparta en matige Marcos

23 september 2019 – Het was het weekend van de kraker tussen PSV en Ajax, maar ook op de andere velden gebeurde er genoeg. Feyenoord bleef ondanks het debuut van Marcos Senesi achterin zeer kwetsbaar, bij PEC Zwolle speelde de ploeg zonder clublogo en bij FC Emmen werd een heus dierendoelpunt gemaakt. In onze wekelijkse rubriek ErediVisie blikken we terug op de afgelopen speelronde.



Geen droomdebuut voor Senesi
Marcos Senesi maakte zondagmiddag in Emmen dan toch eindelijk zijn langverwachte debuut voor de Rotterdammers, die miljoenen euro's overmaakten voor de sterke Argentijn. Hij zette direct de toon, want na vijf minuten had de centrumverdediger al zijn eerste gele kaart in de Eredivisie te pakken. Hij kwam in met gestrekt been en haalde Luciano Slagveer neer. De roep van de supporters om de miljoenenaankoop was groot, mede omdat de verdediging van de Rotterdammers er dit seizoen vaak niet best uitzag. Echter, bij de 3-2 van FC Emmen was het Senesi die de fout in ging. Hij kon de bal eenvoudig pakken van de opstomende Slagveer, maar zijn sliding miste volledig de bal. Slagveer kon doorlopen en schoot de bal achter Vermeer keurig binnen. Tot dusver heeft hij de zorgen achterin nog niet op kunnen lossen. 

PEC Zwolle: geen club voor het hart
PEC Zwolle kwam afgelopen zaterdag slecht voor de dag tegen FC Groningen: niet alleen ging het onderuit in het hoge noorden zonder te scoren (2-0), ook ging de club pijnlijk de mist in met de shirts. Op het uitshirt waarin gespeeld werd, ontbrak namelijk het logo van PEC. Een misser van leverancier Craft, die ook nog eens niet (tijdig) werd ontdekt door de club. Een metafoor voor het optreden van het elftal van John Stegeman: de coach miste intensiteit en agressiviteit bij zijn ploeg. Geen hart voor de club en in dit geval letterlijk: het logo op het shirt ter hoogte van het hart ontbrak. Een hard gelag, voor de fans uit Overijssel, die sowieso geen makkelijk seizoen hebben.

'Zullen wij laten scóóóren: SP AR TA'
Sparta Rotterdam is een van de verrassingen dit seizoen. De formatie van Henk Fraser verloor alleen van AZ en Ajax en staat met elf punten meer dan terecht in het linkerrijtje. De Rotterdammers scoren aan de lopende band (ruim twee keer vaker dan medepromovendus RKC Waalwijk), verdeeld over zes verschillende spelers. Ook tegen RKC was het weer viermaal raak (ondanks dat Lars Veldwijk ziek was), waardoor Sparta na Ajax de meest scorende ploeg van de Eredivisie is vooralsnog. Nog even en ze kunnen de prachtige Sparta Marsch aanpassen:

Rood-wit gaat nooit verloren
En jaren nog hierna
Zullen wij laten scoren
SP…AR…TA!

Drenthse dierendoelpunt
Het doelpunt van Robbert de Vos namens FC Emmen was niet alleen een belangrijke omdat het de aansluitingsgoal betrof, ook was het een honderd procent dierendoelpunt. Aangever was namelijk Michael de Leeuw. De laatste keer dat dát lukte was in 2003, toen PSV's Johann Vogel scoorde op aangeven van Arjen Robben (en andersom). Naar verluidt deed Sierd de Vos het commentaar bij dit doelpunt. Hoewel er in de Eredivisie met onder andere Peet Bijen en Thomas Lam genoeg dierennamen rondlopen, kunnen ze vooralsnog alleen in de Eerste Divisie een soortgelijke goal maken. Ricardo Kip & Nick Vossebelt (Almere City FC), Justin de Haas en Amar Catic (Jong PSV), Anthony Swolfs en Anthony Berenstein (Telstar) komen allemaal in aanmerking, maar zijn toch beduidend minder mooi dan het Drenthse dierendoelpunt.

Heerenveen: ongewilde koning van de remise
SC Heerenveen en het Abe Lenstra Stadion blijft een ongelukkige combinatie. Na vier thuiswedstrijden wachten de Friezen nog steeds op hun eerste overwinning voor eigen publiek. Ook het duel met FC Utrecht eindigde zondag in een gelijkspel (1-1). Eerder sprokkelde Heerenveen puntjes tegen Feyenoord (1-1), FC Twente (0-0) en Fortuna Sittard (1-1). Het is nog niet eens zo lang geleden dat Heerenveen een einde maakte aan een serie van zeven maanden zonder thuisoverwinning. Dat gebeurde vorig seizoen in december tegen Fortuna. Te hopen voor Johnny Jansen dat het zover niet komt. Anders valt er in februari pas weer wat te vieren voor Heerenveen.

En dan nog even dit...

Peter, hier met dat record, ik Willem

Prachtig applaus!

Deense doelpunten

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 23 oktober 2019

  2. dinsdag 22 oktober 2019