KNVB onderzoekt doelpunt Tadic na verzoek van Ajax

KNVB onderzoekt doelpunt Tadic na verzoek van Ajax

23 september 2019 – Ajax heeft toch een verzoek ingediend bij de KNVB om de 1-0 bij Ajax - sc Heerenveen van vorige week te onderzoeken. De voetbalbond bekijkt de goal op verzoek van de Amsterdammers, om duidelijkheid te krijgen over wie de goal nou heeft gemaakt. Klaas-Jan Huntelaar nam een vrije trap, maar de bal ging via de rug van Dusan Tadic in het doel.Dat schrijft De Telegraaf. Allard Lindhout, de arbiter van die wedstrijd, zette Huntelaar op het wedstrijdformulier. Wel gaf hij aan dat hij begreep dat Tadic de goal claimde nadat hij de beelden had teruggezien. Voor de Champions League-wedstrijd tegen Lille gaf Ajax-trainer Erik ten Hag aan dat de selectie had bepaald dat de goal aan Tadic toebehoorde, maar dat hij niet wist of ze in beroep zouden gaan. 

Volgens de KNVB bepaalt de scheidsrechter van dienst wie de doelpuntenmaker is, behalve bij de volgende situaties. "Als er onenigheid is over de beslissing van de scheidsrechter met betrekking tot het aanwijzen van een doelpuntenmaker, kan de vermeende doelpuntenmaker of de club van de vermeende doelpuntenmaker binnen acht kalenderdagen, nadat de betreffende wedstrijd heeft plaatsgevonden, een schriftelijk protest indienen bij het bureau wedstrijdorganisatie. Alleen dan zal opnieuw gekeken worden of het betreffende doelpunt aan een andere speler moet worden toegekend."

Lees ook: Tadic krijgt mazzelgoal tegen sc Heerenveen op zijn naam

De Amsterdammers kregen acht dagen de tijd om protest aan te tekenen en hebben dit dus zondag dus vermoedelijk gedaan. Data-leverancier Opta Sports, dat samenwerkt met de KNVB, gaf het doelpunt overigens direct aan Tadic. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 7 augustus 2020

  2. donderdag 6 augustus 2020

  3. woensdag 5 augustus 2020