Bijna gewisselde Promes scoort net op tijd: "Goede timing toch"

Bijna gewisselde Promes scoort net op tijd: "Goede timing toch"

22 september 2019 – Quincy Promes was in de topper tegen PSV wederom belangrijk met een doelpunt. Nadat de Amsterdammer Ajax midweeks al de weg wees in de Champions League tegen OSC Lille, door de 1-0 binnen te koppen, maakte hij ook de eerste goal tijdens de wedstrijd in Eindhoven (1-1). En dat terwijl hij op het punt stond om gewisseld te worden.Zelf had hij dat niet in de gaten, vertelt Promes tegen de NOS. "Ik kijk nooit naar de kant. Misschien had de trainer een ander idee over de wedstrijd. Ik ben wel een speler die uit het niets kan scoren, goede timing toch", klinkt het met een knipoog.

Trainer Erik ten Hag laat weten dat hij inderdaad van plan was om de international na een uur te wisselen. Na Promes' goal liet hij de doelpuntenmaker prompt staan, om vervolgens Donny van de Beek in te brengen ten koste van David Neres. "Ik wilde Quincy wisselen, maar op het juiste moment slaat hij toe. PSV gaat offensiever spelen, dan kan hij in de tegenaanval gevaarlijker zijn."

Uiteindelijk zag Promes dat zijn goal niet voldoende was voor drie punten. In de slotfase maakte Donyell Malen van dichtbij de gelijkmaker. Toch is de aanvaller niet ontevreden over het resultaat. "Als je hier niet verliest, dan moet je het daar maar mee doen."

Lees hier alles over de topper tussen PSV en Ajax.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 oktober 2019