Borussia Dortmund laat punten liggen bij Eintracht Frankfurt

Borussia Dortmund laat punten liggen bij Eintracht Frankfurt

22 september 2019 – Borussia Dortmund heeft punten gemorst in de Duitse titelrace. De vice-kampioen speelde zondagavond gelijk bij Eintracht Frankfurt (2-2), waar Bas Dost als invaller een kwartier meespeelde. Tot twee keer toe verspeelde Dortmund een voorsprong.Het elftal van Lucien Favre speelde een bijna probleemloze eerste helft. Al na elf minuten kwam Borussia op voorsprong. Thorgan Hazard legde perfect klaar op de inlopende Axel Witsel. Voor de Belg was het een koud kunstje om af te ronden. Eintracht Frankfurt kwam amper in het spel voor. Daarom viel de gelijkmaker vlak voor rust ook uit de lucht. De eerste serieuze kans was direct raak voor de thuisploeg. Andre Silva kon ongehinderd raak schieten.

Jadon Sancho hielp Dortmund in de tweede helft aan een nieuwe voorsprong. De Engelsman stond vrij nadat doelman Kevin Trapp een vrije trap niet lekker wegwerkte. Daarmee beloonde Sancho wel een sterke fase van Dortmund. Bij Frankfurt kwam Dost tijdens de slotfase in het veld om bij te dragen aan minimaal de gelijkmaker. Met hem binnen de lijnen kregen de gastheren de gelijkmaker voor elkaar. Wel met hulp van Thomas Delaney. Hij passeerde zijn eigen keeper Roman Bürki.

Daarmee bezorgde de middenvelder zijn ploeg ook puntenverlies. Dortmund staat in de Bundesliga derde met drie punten achtertand op koploper RB Leipzig.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 oktober 2019