Vermoeid AZ ternauwernood langs ADO Den Haag

Vermoeid AZ ternauwernood langs ADO Den Haag

22 september 2019 – AZ heeft zondagmiddag een moeizame 0-1 overwinning geboekt op ADO Den Haag. De eerste helft was weinig spectaculair, maar in de tweede helft kwam AZ langzaam los. Via een penalty, gegeven na een domme overtreding van Bilal Ould-Chikh, kwam de ploeg laat in de tweede helft op voorsprong. ADO probeerde nog terug te komen, maar ontbrak het de thuisploeg aan stootkracht.Beide ploegen waren genoodzaakt hun opstelling aan te passen. Na de teleurstellende wedstrijd tegen Feyenoord van vorige week, besloot ADO-trainer Alfons Groenendijk zijn elftal maar liefst op vijf plaatsen te veranderen. Luuk Koopmans en Dion Malone waren weer fit, en dus was hun opname in basis gemakkelijk te verklaren, maar daarnaast verving Groenendijk ook zijn gehele voorhoede. Arne Slot zette, na de vermoeiende wedstrijd van donderdag tegen Partizan Belgrado, Ron Vlaar en Fredrik Midtsjø op de bank, waardoor Pantelis Hatzidiakos en Jordy Clasie hun opwachting maakten in de basiself.

Voordat de wedstrijd echter goed en wel begonnen was, moest Allard Lindhout de wedstrijd al voor enkele minuten stilleggen. Tom Beugelsdijk ging erg hard door op Dani de Wit, waarna de laatstgenoemde enkele minuten roerloos op het grond bleef liggen. Wonderlijk genoeg leek de oud-Ajacied in eerste instantie verder te kunnen, maar kort na de twintigste minuut moest hij de strijd toch staken.

Ondertussen gebeurde er vrij weinig. AZ leek nog vermoeid van de wedstrijd van donderdag, en had moeite met het felle druk zetten van ADO. De ploeg probeerde dit op te lossen door vanuit de verdediging lange ballen richting de aanval te spelen, maar dit leidde nergens toe. De passing bij de Alkmaarders was namelijk te onnauwkeurig om in kansrijke positie te komen. Ook ADO probeerde menigmaal in de buurt te komen van het Alkmaarse doel, maar de gastheren kampten met hetzelfde probleem; ook bij hen liet de passing te wensen over. Gaandeweg de eerste helft kwamen er iets meer kansen, vooral voor AZ (Oussama drissi), maar beide keepers kwamen geen moment in de problemen.

In de tweede helft begon de wedstrijd eindelijk wat op gang te komen. De ruimtes werden langzaamaan groter, waardoor beide ploegen meer aan voetballen toekwamen. Hiervan profiteerde vooral AZ, dat steeds meer begon aan te dringen. ADO mocht keeper Luuk Koopmans, die debuteerde onder de Haagse lat, danken dat het in de 64ste minuut niet op een 1-0 achterstand kwam. Hij wist, nadat Shaquille Pinas de voorzet van Idrissi tegen zijn lichaam kreeg, met een puike reflex zijn doel schoon te houden.

Toch bleek er uiteindelijk geen houden meer aan voor de thuisploeg. Nadat Albert Gudmundsson in het strafschopgebied onderuit werd gehaald door Bilal Ould-Chikh, schoot Teun Koopmeiners de verkregen penalty overtuigend binnen. ADO moest nu in het Haags kwartiertje op zoek naar de gelijkmaker. Groenendijk probeerde met het inbrengen van Thomas Necid voor de ongelukkig ingevallen Ould-Chikh nog een gelijkmaker te forceren, en hoewel ADO de druk steeds verder opvoerde, behield AZ haar voorsprong.

Opstellingen en beoordelingen:*

ADO Den Haag: Luuk Koopmans 7; Milan van Ewijk 7, Tom Beugelsdijk 6, Shaquille Pinas 5,5, Aaron Meijers 6; Lex Immers 6, Dion Malone 5,5, John Goossens 5,5 (72. Danny Bakker -); Crysencio Summerville 6, Michiel Kramer 5, Elson Hooi 5,5 (61. Bilal Ould-Chikh 4,5, 82. Thomas Necid -).

AZ Alkmaar: Marco Bizot 6; Jonas Svensson 6,5 , Pantelis Hatzidiakos 6,5, Stijn Wuytens 6, Owen Wijndal 6,5; Jordy Clasie 6,5 (82. Fredrik Midtsjø -), Dani de Wit 6 (22. Albert Gudmundsson), Teun Koopmeiners 6,5; Calvin Stengs 6, Myron Boadu 6 (60. Zakaria Aboukhlal 6), Oussama Idrissi 6.

Man of the match: Luuk Koopmans

*: Spelers moeten minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 19 oktober 2019

  2. vrijdag 18 oktober 2019