Valverde ziet uitsyndroom van verdedigend erg zwak Barça

Valverde ziet uitsyndroom van verdedigend erg zwak Barça

22 september 2019 – FC Barcelona-trainer Ernesto Valverde heeft zijn zorgen geuit over zijn elftal. De volstrekt kansloze 2-0 nederlaag op bezoek bij Granada was alweer de tweede nederlaag en derde puntverlies in het nog verder zo prille seizoen. "Ik maak me zorgen. In uitwedstrijden behalen we geen goede resultaten momenteel", baalde de oefenmeester.Tegenover de Spaanse media ging hij in op het verlies. "Een vroeg tegendoelpunt maakt het spel altijd moeilijk", zei hij over de razendsnelle tegengoal. "Maar desondanks: in uitduels zijn we gewoon niet goed. We hebben niet goed gespeeld, het was een beetje zoals in Pamplona (daar werd verloren van Athletic, red.)."

En dus maakt de coach zich serieuze zorgen. "Je kunt wel bij het doel van de tegenstander spelen, maar je moet daar meer mee doen. Dat is om meerdere redenen niet gebeurd en dat was in Dortmund (0-0) en tegen Athletic (1-0 verlies) ook al zo." Tussendoor werd het uitduel met laagvlieger Osasuna ook al niet gewonnen (2-2). "We domineren wel, maar vertalen het niet in kansen. En dat terwijl de tegenstanders wel heel effectief zijn."

En dus is het crisis in FC Barcelona, dat deze zomer ruim 250 miljoen uitgaf en tot dusver de meeste (!) tegengoals in La Liga moest incasseren. Valverde: "Dat is geen beste statistiek… En het is niet in de lijn met wat we de laatste jaren hebben gedaan. Complimenten voor Granada, ze speelden intens en maakten het ons niet makkelijk. Dat wij niet goed speelden, was ook hun verdiensten."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 oktober 2019