Ten Hag over PSV-periode: "In Eindhoven is het familiairder"

Ten Hag over PSV-periode: "In Eindhoven is het familiairder"

22 september 2019 – Erik ten Hag gaat met Ajax zondag op bezoek bij PSV. Hoewel hij momenteel als oefenmeester van de Amsterdammers lijnrecht tegenover de Eindhovenaren staat, heeft hij nog altijd goede gevoelens bij zijn oude werkgever, waar hij jarenlang als assistent actief was. "In Eindhoven is het familiairder. Ajax is ook familie, maar hier is de wereld wat harder."Dat vertelt Ten Hag tegenover de NOS over de verschillen tussen de cultuur bij Ajax en PSV. "Ajax is ook familie, maar op een andere manier. Bij PSV is het wat gemoedelijker, hier zijn ze harder en directer", legt hij uit. "Ik vind het altijd leuk om naar Eindhovenaren te gaan. Het is er fijn om te spelen: een fantastisch stadion, een mooie ambiance en een mooi affiche tussen twee geweldige teams."

In Eindhoven had Ten Hag destijds de verantwoordelijkheid over een 'elitegroepje', met onder andere Memphis Depay, Jetro Willems, Jeroen Zoet, Zakaria Labyad en Zakaria Bakkali. Met hen trainde Ten Hag twee dagen voor de wedstrijd vaak nog extra intensief. "Het mooie is: toen waren het jochies, nu zijn het mannen, van wie een aantal in het internationale voetbal. Het is prachtig om die ontwikkeling te zien. Daar kan ik echt van genieten."

Assistenten
Verder werd de coach ook gevraagd naar de houding van zichzelf ten opzichte van zijn assistenten. Ten Hag ontkent dat hij niet te overtuigen zou zijn door zijn stafleden. "Maar ze moeten wel met argumenten komen, ja. Ik bereid me goed voor, minutieus", aldus Ten Hag, die wel vaak wisselt van assistenten. "Maar ik spar uiteraard over de speelwijze met mijn assistenten. Als ze goede argumenten hebben, sta ik daar altijd voor open."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 oktober 2019