Inter wint derby van Milaan en herovert koppositie in Serie A

21 september 2019, 23:05

Inter heeft zaterdagavond ten koste van AC Milan de Derby della Madonnina gewonnen. De ploeg van trainer Antonio Conte mag zich door de 0-2 overwinning de beste van Milaan noemen. Marcelo Brozovic en Romelu Lukaku maakten in Giuseppe Meazza de doelpunten. Inter gaat door de zege weer aan kop in de Serie A.

Inter stelde midweeks in de Europa League enigszins teleur tegen Slavia Praag (1-1), maar de remise was slechts een smetje op de goede seizoensstart van de club uit Milaan. Het team van Conte won namelijk de eerste drie competitiewedstrijden. Tegen aartsrivaal AC Milan werd zege nummer vier geboekt. De overwinning was verdiend te noemen, daar Inter het beter van het spel had en meer kansen creëerde.

Brozovic brak vlak na rust de ban. Hij maakt met enig geluk de 1-0: zijn schot leek een prooi te worden voor doelman Gianluigi Donnarumma, maar via het been van Rafael Leão vloog de bal alsnog in het doel. Lukaku gooide dik tien minuten voor tijd de wedstrijd in het slot door de marge te verdubbelen. De Belg kopte knap raak op aangeven van Nicolò Barella en maakte zo zijn derde doelpunt in dienst van Inter.

Door de derbywinst blijft Inter foutloos in de Italiaanse competitie. Het team van Conte staat met twaalf punten uit vier wedstrijden twee punten voor op Juventus, de grote titelfavoriet. Milan blijft met zes punten steken op de negende plek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen