AC Omonia
1 – 0
PSV
AZ
2 – 0
HNK Rijeka

Willem II boekt minieme zege en neemt afstand van VVV

Willem II boekt minieme zege en neemt afstand van VVV

21 september 2019 – Willem II heeft zaterdagavond een 1-0 zege geboekt op VVV-Venlo, dat in Tilburg geen enkele kans creëerde. De thuisploeg kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong, nadat Vangelis Pavlidis de rebound van de zelf genomen penalty binnen tikte. De Tricolores probeerden de marge snel te vergroten naar twee, maar dit lukte niet, waardoor het tot de slotfase spannend bleef. Door de overwinning neemt Willem II in de rangschikking afstand van de Venlonaren.Beide ploegen pakten in dit prille seizoen vooralsnog negen punten; driemaal verloren de ploegen, en driemaal wonnen ze. De voorbereiding van beide ploegen was echter niet hetzelfde. Willem II verloor vorige week kansloos met 4-1 van Heracles, terwijl VVV-Venlo een 2-1 overwinning boekte op FC Groningen. Eén van de doelpuntenmakers van vorige week, de negentienjarige Evert Linthorst (overigens ook de topscorer van de Venlose ploeg), tekende deze week bij tot 2022. Met hem in de basis greep VVV het initiatief op een warme nazomeravond. Tot veel mooie acties op de helft van de Tilburgers leidde dit echter niet, omdat de bal voornamelijk achter het middenveld werd rondgespeeld. Willem II, met de watervlugge Ché Nunnely weer in de basis, leek ondertussen te leunen op uitbraakmogelijkheden.

Al snel kantelde echter het spelbeeld en nam de ploeg van Adrie Koster de overhand in het balbezit. De Tricolores hadden het lastig in de kleine ruimtes op het middenveld, en probeerden vooral kansen te creëren door de mannen op de vleugels met een lange bal weg te sturen. Sebastian Holmén stuurde rond de twintigste minuut met zo'n lange bal Marios Vrousai weg, waarna de Griek met een geweldige beweging Nils Röseler in de luren legde. Tot een schot kwam het echter niet, omdat Christian Kum Vrousai met een wilde charge onderuit haalde. De penalty die hiervoor gegeven werd, werdd in eerste instantie gered, maar in de rebound was Pavlidis er als de kippen bij om zijn eerste thuisdoelpunt van dit seizoen te maken.

VVV leek ietwat geschrokken van dit doelpunt, dus kon Willem II rustig doorgaan met het zoeken naar kansen. Deze werden weinig gevonden, maar toch was het spel van de Tilburgers om van te smullen, zeker als Nunnely de trukendoos opengooide. De ploeg uit Venlo stelde hier vrij weinig tegenover. Qua balbezit deed het team van Robert Maaskant weinig onder voor de thuisploeg, maar het was erg slordig in balbezit en creëerde geen kansen.

Na rust begon Willem II steeds nadrukkelijker op zoek te gaan naar de 2-0. Het kreeg steeds meer kansen (Pavlidis, Nunnely), en het leek slechts een kwestie van tijd voordat de voorsprong verdubbeld zou worden. Thorsten Kirschbaum hield zijn ploeg echter op de been, en toen de Willem II-storm na een kwartier enigszins was gaan liggen, probeerde VVV langzaamaan op te schuiven richting het doel van Timon Wellenreuther. Ook Willem II bleef aanvallen, omdat de marge slechts een was. Hierdoor werden de ruimtes steeds groter en golfde het spel in de slotfase op en neer. Beide ploegen waren wegens onnauwkeurigheid echter niet in staat van deze ruimtes te profiteren.

Opstellingen en beoordelingen*
Willem II: Timon Wellenreuther 6; Miquel Nelom 5,5 (79. Bart Nieuwkoop -), Jordens Peters 5,5, Sebastian Holmén 6, Freek Heerkens 6,5; Marios Vrousai 6,5, Dries Saddiki 6, Pol Llonch 6,5; Mats Köhlert 6 (58. Mike Trésor Ndayishimiye 6,5), Vangelis Pavlidis 6, Ché Nunnely 7 (83. Elton Kabangu -).

VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 6,5; Samuel Scheimann 4,5, Christian Kum 5,5, Nils Röseler 6 (71. Haji Wright -), Tobias Pachonik 6,5; Evert Linthorst, Danny Post 5,5, Lee Cattermole 6; Peter van Ooijen 5 (76. Jerome Sinclair -), Elia Soriano 5, John Yeboah 5,5.

Man of the match: Ché Nunnely
*: Spelers moeten minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordelingen

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 29 oktober 2020

  2. woensdag 28 oktober 2020