Manchester City zet Watford voor schut en scoort acht keer

21 september 2019, 17:55   Bijgewerkt: 21 september 2019, 18:36

Manchester City heeft zaterdag geen spaan heel gelaten van Watford. De kampioen van Engeland won voor eigen publiek met liefst 8-0 van de The Hornets. De eerste vijf goals werden binnen de eerste achttien minuten gemaakt. City haalde vervolgens de voet wat van het gaspedaal en prikte er na rust nog drie bij. De van PSV overgekomen Angeliño maakte bij The Citizens als invaller zijn debuut in de Premier League.

Het publiek in het Etihad Stadium had een telraam nodig om bij te houden wat er in de beginfase gebeurde. Binnen een minuut opende David Silva op aangeven van Kevin De Bruyne de score. Het duurde niet lang alvorens ook de 2-0 viel: vanaf de strafschopstip verdubbelde Sergio Agüero de marge. Vervolgens was het de beurt aan Riyad Mahrez om een doelpunt te maken, waarna Bernardo Silva en Nicolas Otamendi de score nóg verder opvoerden.

Watford, met Daryl Janmaat negentig minuten op de bank, werd compleet overlopen en mocht van geluk spreken dat het halverwege de eerste helft niet ook nog 6-0 werd. Agüero maakte bijna zijn tweede van de middag, maar raakte de paal. Het tweede bedrijf was wat minder verheffend, al vielen er nog wel drie doelpunten. Bernardo Silva scoorde twee keer en completeerde daarmee zijn officieuze hattrick. De Bruyne deelde ook in de feestvreugde door vlak voor tijd de 8-0 te maken. Angeliño, die deze zomer terugkeerde naar Manchester, was in de rust in het veld gekomen voor Benjamin Mendy.

Manchester City, dat vorige week nog werd verrast door Norwich City (3-2), stijgt door de overwinning naar de tweede plek in de Premier League. De achterstand op koploper Liverpool bedraagt twee punten, al hebben The Reds wel een wedstrijd minder gespeeld. Watford blijft met twee punten de rodelantaarndrager.