Jurjus herpakt zich in Eerste Divisie: "Fantastisch bezig"

21 september 2019, 13:21

Hidde Jurjus beleefde vorig seizoen een moeizaam jaar in de Eredivisie. De doelman kon niet uitblinken bij De Graafschap en daardoor kwam hij niet verder dan 22 optredens. Dit seizoen is hij weer de vaste eerste keeper en maakt hij een niveautje lager wel indruk.

De goalie begaf zich de afgelopen jaren in een neerwaartse spiraal, maar krabbelt dit seizoen op in de Eerste Divisie. Vrijdag blonk hij uit tegen FC Eindhoven (4-0), zag ook trainer Mike Snoei. "Ik kan allerlei superlatieven loslaten over Mohamed Hamdaoui en Branco van den Boomen. Maar ik heb Hidde na afloop toegesproken en daarna werd hij toegezongen", zei Snoei tegen De Gelderlander. "Hij is fantastisch bezig. Hidde was op cruciale momenten zó belangrijk."

Omdat De Graafschap in de Eerste Divisie doorgaans sterker is dan de tegenstander, krijgt Jurjus weinig te doen. De ballen die hij moet pakken, pakt hij. "Ik heb niet veel verstand van keepers. Maar het moeilijkst is er te staan bij die twee, drie balen die je krijgt", zegt Snoei. De Graafschap staat door een sterke competitiestart bovenaan. Tegen Eindhoven was het met name voor rust uitstekend. "Vooral Hamdaoui was ongrijpbaar. Hij zat al een paar weken dicht tegen zijn topvorm aan, maar liet nu eindelijk echt zien hoe goed hij kan voetballen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen